Skip to main content

Δυναμικές παρεμβάσεις Καραμανλή- Παπανδρέου στον Κυριακάτικο Τύπο

Δεν χωρά ψήφος διαμαρτυρίας στις εκλογές, τονίζει στη Real News ο πρωθυπουργός. Είναι αναγκαιότητα να έχουμε μια ειρηνική επανάσταση σε όλους τους τομείς, σημειώνει στο Βήμα ο Παπανδρέου.

Με συνέντευξη του ο πρωθυπουργός και άρθρο του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκφράζουν τις θέσεις τους για την προεκλογική διαμάχη παρεμβαίνοντας μέσω του κυριακάτικου Τύπου.

«Η αναμέτρηση είναι κρίσιμη. Δεν χωρά ψήφος διαμαρτυρίας. Ζητώ από όλους τους Νεοδημοκράτες να σταθούν δίπλα μας και τούτη την φορά», τόνιζε ο Κώστας Καραμανλής στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο πρωθυπουργός απευθύνει απευθύνεται στη βάση της Ν.Δ., καταγγέλλει τον Γιώργο Παπανδρέου για αναξιοπιστία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για ανεφάρμοστες και επικίνδυνες εξαγγελίες, ενώ για το θέμα της διαδοχής του στο κόμμα, σημειώνει: «Όλα όσα ακούγονται περί δακτυλιδιού είναι καραγκιοζιλίκια. Τα σενάρια για συμφωνία με την Ντόρα Μπακογιάννη είναι ανυπόστατα. Είναι καθαρή η τοποθέτησή μου. Δεν είναι πρόθεσή μου να φύγω. Είμαι μαχητής και μπροστάρης. Τις μεγάλες αποφάσεις της παίρνει ο αρχηγός. Δεν είναι τυχαίο που λένε τελικά ότι ο αρχηγός είναι μόνος του».

Άρθρο Παπανδρέου
«Η χώρα έχει ανάγκη από μια δημιουργική έκρηξη, μία ειρηνική επανάσταση», τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.
«Χρειαζόμαστε μια πολιτική, οικονομική, κοινωνική και ηθική ειρηνική επανάσταση. Μια δημιουργική έκρηξη που θα φέρει στην επιφάνεια τη δυναμική μιας κοινωνίας, η οποία ασφυκτιά στο τέλμα» σημειώνει, μεταξύ άλλων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι στις 4 Οκτωβρίου οι πολίτες έχουν δύο επιλογές: συνέχεια στον ίδιο δρόμο ή επιλογή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για ριζικές αλλαγές και συγκρούσεις. Ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι η πορεία αναμέτρησης με τα προβλήματα και τις παθογένειες δεν θα είναι εύκολη: «Για αυτό στις 4 Οκτωβρίου η κάλπη πρέπει να δώσει τη δύναμη που είναι αναγκαία για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα και το αδιέξοδο. Χρειαζόμαστε ψήφο εμπιστοσύνης! Ψήφο ισχυρής βούλησης, ψήφο αυτοδυναμίας. Μιας αυτοδυναμίας που δεν θα λειτουργεί σαν ένα φρούριο αυτάρκειας και αλαζονείας - αυτό μπορώ να το εγγυηθώ! Αντίθετα: θα είναι το σταθερό και  βιώσιμο θεμέλιο, που πάνω του θα χτίσουμε τη νέα ενότητα όλων των Ελλήνων. Μια ενότητα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» καταλήγει.

Παπανδρέου για Υγεία
«Είναι απαραίτητο να εγγυηθούμε το δικαίωμα στη ζωή, που σημαίνει πρώτα απ΄ όλα δικαίωμα στην πρόληψη, στην ενημέρωση από το σχολείο για τα νέα παιδιά, τις νέες κοπέλες, αλλά και για τον τρόπο ζωής, το άγχος που έχει πολλές φορές η γυναίκα, ώστε να έχει την απαιτούμενη πρόληψη», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, του μίλησε στο Ζάππειο το πρωί της Κυριακής σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού. “Δεσμεύομαι για ένα κράτος που θα επενδύει σε ιατρικά μηχανήματα, νοσηλευτές και σωστά νοσοκομεία”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
«Θέλω να σας εγγυηθώ ότι αύριο, λαού θέλοντος, αν είμαστε κυβέρνηση, θα δημιουργήσουμε και θα εγγυηθούμε ένα κράτος, το οποίο θα έχει ευαισθησία απέναντι στον άνθρωπο, απέναντι στα προβλήματα, απέναντι και στο δικό σας μεγάλο ζήτημα, τη μάστιγα του καρκίνου του μαστού» συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.