Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Πνίγουν τα πεζοδρόμια πεταμένα έπιπλα και μπάζα(φωτο)

Ολόκληρο νοικοκυριό, μετά συνήθως από ανακαίνιση, εγκαταλείπεται στα πεζοδρόμια, δίπλα στους κάδους απορριμμάτων, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών.

Παλαιά έπιπλα, στρώματα, οικοσυσκευές και μπάζα πεταμένα πάνω στα πεζοδρόμια και στην άκρη των δρόμων, είναι οι εικόνες, τις οποίες αντικρίζουν πολίτες αρκετές φορές στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ολόκληρο νοικοκυριό, μετά συνήθως από ανακαίνιση, εγκαταλείπεται στα πεζοδρόμια, δίπλα στους κάδους απορριμμάτων, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών.

Φωτογραφίες, που αναδεικνύουν τις ευθύνες των ίδιων πολιτών, παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης.  

Οι δεκάδες φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί τις τελευταίες δέκα ημέρες και είναι από διάφορα σημεία της πόλης.

«Υπάρχουν ασυνείδητοι συμπολίτες, οι οποίοι λειτουργούν σε βάρος των υπολοίπων, καθώς το κόστος της αποκομιδής των ογκωδών, το χρεώνεται το σύνολο των δημοτών», τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.



Ξεκαθάρισε ότι κανένας δήμος δεν έχει την ευθύνη αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων. Αντίθετα, όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος, είναι ευθύνη του δημότη, να μεταφέρει τα ογκώδη, αναλαμβάνοντας το κόστος. «Δεν έχει τη δυνατότητα ο δήμος να παρακολουθεί όλους τους δημότες για να εντοπίσει ποιος θα πετάξει ογκώδη, ώστε να του επιδώσει πρόστιμο», υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Οι πολίτες είναι 100% υπεύθυνοι γι΄ αυτές τις εικόνες, οι οποίοι ανενδοίαστα μολύνουν τον δημόσιο χώρο. Οποιαδήποτε διοίκηση δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, σημειώνοντας πως «δεν είναι δυνατόν ο δήμος να στήνει καρτέρι σε κάθε γωνιά και να τρέχει πίσω από κάθε δημότη».


Η δημοτική αρχή πάντως απευθύνει έκκληση στους δημότες να φροντίσουν τη συμπεριφορά τους και να μην πετούν τα ογκώδη στα πεζοδρόμια και στους δρόμους. «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε αλλά όχι σε αυτό το μέγεθος, ολόκληρη ανακαίνιση σπιτιού», ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.