Skip to main content

Συμπολιτεία Θερμαϊκού: Καθυστερήσεις με τα έργα αποκατάστασης

Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας» ζητούν να τους δοθούν αναλυτικοί λογαριασμοί για το πού διατέθηκαν τα 15,5 εκατ. ευρώ.

Εξηγήσεις για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών, στις περιοχές του Θερμαϊκού που είχαν πληγεί από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2016, ζητά η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», αν και όπως αναφέρει, εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει δοθεί για τα έργα αυτά, το ποσό των 15.500.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε επιστολή που απέστειλαν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας» προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης και τον δήμο Θερμαϊκού, ζητούν να τους δοθούν αναλυτικοί λογαριασμοί για το πού διατέθηκε το συγκεκριμένο ποσό, πού οφελιλεται η καθυστέρηση και πότε υπολογίζουν ότι θα εκτελεστούν τα απαιτούμενα έργα για την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου και του οδικού δικτύου του Θερμαϊκού.

Όπως αναφέρουν, οι παραλίες της Νέας Μηχανιώνας, του Πάλιουρα και της Παραλίας Επανομής, λόγω αυτής της καθυστέρησης θα εξακολουθήσουν και το φετινό καλοκαίρι να μένουν απλησίαστες για το κοινό, λόγω της καταστροφής που υπέστησαν.

«Επίσης, το οδικό δίκτυο του δήμου Θερμαϊκού, συνεχίζει να παραμένει σε άθλια κατάσταση, με τον ΟΑΣΘ να απειλεί με διακοπή της κυκλοφορίας των λεωφορειακών γραμμών 69Β΄(ΙΚΕΑ-Επανομή-Πάλιουρα) και 77 (Επανομή-Νέα Μηχανιώνα-Κερασιά), καθώς ο δρόμος στον Πάλιουρα από την ημέρα των πλημμυρών και μέχρι σήμερα, εμφανίζει όψη βομβαρδισμένης περιοχής, με σοβαρό κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς και το επιβατικό κοινό», αναφέρει η Συμπολιτεία.