Skip to main content

Δρομολογούνται αλλαγές και στον ΟΤΕ

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αποτελεί ειλημμένη κυβερνητική απόφαση να αποχωρήσει από τη θέση του CEO ο κ.Παναγής Βουρλούμης, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.
Αντίστροφη μέτρηση για τον νυν επικεφαλής του ΟΤΕ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αποτελεί ειλημμένη κυβερνητική απόφαση να αποχωρήσει από τη θέση του CEO ο κ. Παναγής Βουρλούμης, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα. Το δημόσιο, που είναι ένας από τους βασικούς μετόχους του οργανισμού, μαζί με τη γερμανική Deutsche Telekom, η οποία ελέγχει την πλειοψηφία, θα προτείνει νέο πρόσωπο για τη θέση του προέδρου, γεγονός το οποίο θα δρομολογήσει νέες εξελίξεις στα διοικητικά του ΟΤΕ.

Ενδεχομένως, όμως, αυτή η αλλαγή να δρομολογήσει κι άλλες εξελίξεις. Κι αυτό γιατί ό,τι εμμέσως αφήνεται να εννοηθεί από την πλευρά του οικονομικού επιτελείου είναι πως εν ευθέτω χρόνω θα μπορούσε να υπάρξει και νέα φάση αποκρατικοποίησης του Οργανισμού. Όπερ σημαίνει πώληση κι άλλου πακέτου μετοχών, από τη δεξαμενή που διαθέτει αυτή τη στιγμή το δημόσιο. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν αναμένεται να γίνει μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, αλλά μεσοπρόθεσμα. Πώς ορίζεται αυτό το «μεσοπρόθεσμα»; Σε αυτή την ερώτηση, απάντηση μπορεί να δώσει μόνο το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ξέρει καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες του δημοσίου για επιπλέον έσοδα.