Skip to main content

Δρίτσας: Καμία παράλειψη από το Λιμενικό στο δυστύχημα της Αίγινας

«Δεν υπάρχει υπαίτια καθυστέρηση», είπε, τονίζοντας ότι το δυστύχημα έγινε στις 12:45 και στις 13:30 υπάρχει καταγεγραμμένη παρουσία του Λιμενικού

Καμία παράλειψη δεν υπήρξε από το Λιμενικό στο τραγικό δυστύχημα της Αίγινας, υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κατσαφάδου, ο κ. Δρίτσας είπε χαρακτηριστικά ότι «ούτε ο ανακριτής ούτε κανείς δεν μου έχει επισημάνει ότι υπάρχουν παραλείψεις, πολύ περισσότερο υπαίτιες παραλείψεις από το Λιμενικό. Αν αυτό γίνει, εδώ είναι το υπουργείο».

Σημείωσε, δε, πως «δεν υπάρχει υπαίτια καθυστέρηση του Λιμενικού», τονίζοντας ότι το δυστύχημα έγινε στις 12:45 και στις 13:30 υπάρχει καταγεγραμμένη παρουσία του Λιμενικού.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσαφάδος υποστήριξε ότι το σκάφος του Λιμενικού που ήταν στην Αίγινα είχε να ανεφοδιαστεί από τις 18 Ιουλίου και ότι ο λιμενικός που πήγε στην περιοχή όφειλε να συνοδεύσει ο ίδιος τους φερόμενους ως επιβάτες του «Ντουέντε» και να μην τους αφήσει να φύγουν.

Ο κ. Δρίτσας έκανε λόγο για «σπέκουλα» από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τον κατηγόρησαν για την παρουσία του στην Αίγινα. «Ήμουν στο Λεωνίδιο. Τσακίστηκα και πήγα, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης που ρώτησε 'τι έπαθε ο Δρίτσας και τσακίσθηκε και πήγε;'. Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Δεν θα μπορούσα να κάνω μπάνια στο Λεωνίδιο όταν έχει γίνει αυτό το τραγικό γεγονός», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.