Skip to main content

Δριμεία επίθεση Σταμάτη κατά πάντων και αναφορές στην Άντα Παπανδρέου

Με την Άντα Παπανδρέου και άλλες γυναίκες πολιτικών συνέκρινε τον εαυτό της η Βίκυ Σταμάτη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Με την Άντα Παπανδρέου και άλλες γυναίκες πολιτικών αλλά και κατηγορουμένων στη δίκη των εξοπλιστικών προγραμμάτων που δεν έχουν κατηγορηθεί, συνέκρινε τον εαυτό της η Βίκυ Σταμάτη, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατά την αίτηση εξαίρεσης της έδρας του Δικαστηρίου. Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ως παντελώς αόριστη.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η κατηγορούμενη χαρακτήρισε φασιστικούς τους περιορισμούς που της έχουν επιβληθεί στο Δρομοκαΐτειο, ενώ διερωτήθηκε γιατί κάποιες γυναίκες άλλων πολιτικών, δεν έχουν καταστεί κατηγορούμενες.

«Η θέση η δική μου είναι στο παιδί μου. Έχω να δω το παιδί μου τρεις μήνες. Είναι φασιστικοί οι περιορισμοί μου, απάνθρωποι. Είμαι υπέρ της αλήθειας. Δεν ξέρω αν θέλει το δικαστήριο ειλικρινείς κατηγορούμενους. Είμαι φυλακή 4 χρόνια και 3 μήνες.

Δεν έχω σχέση ούτε με βάρκα ούτε με υποβρύχια. Αν είμαι ο μοχλός πίεσης του Τσοχατζόπουλου, επειδή έτυχε να τον γνωρίσω και να τον παντρευτώ είναι ανήθικο και άδικο.

Όταν ζήτησα μεροκάματα μετά την καταδίκη μου για να εργαστώ μου το απέρριψαν, αφορίζοντας στο πρόσωπό μου το αμαρτωλό πολιτικό  σύστημα.

Μου κάνει εντύπωση πώς οι κόρες του κ. Ζήγρα βρίσκονται έξω, οι ερωμένες και οι σύζυγοι των άλλων κατηγορουμένων να είναι έξω και να απολαμβάνουν καρπούς και εγώ να έχω να επιλέξω μεταξύ ψυχιατρείου και φυλακής; Πως;

Ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου που πήγε τη χώρα στο ΔΝΤ;  Σε τι διαφέρω από την Αντα Παπανδρέου κι εγώ  πρέπει να πάω φυλακή γιατί παντρεύτηκα έναν άνθρωπο; Έσφαλα δηλαδή που παντρεύτηκα  τον άνθρωπο αυτό;» είπε η κ. Σταμάτη.

Ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης ζήτησε χρόνο για να αναπτύξει τους λόγους της εξαίρεσης γραπτώς ενώ αναφέρθηκε και σε επεισόδιο σε βάρος της κατηγορουμένης χθες στο Δρομοκαΐτειο.

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Εκδηλώθηκε και πάλι τη νύχτα επίθεση από φρουρό εναντίον της και δεν κοιμήθηκε όλη νύχτα. Ενας τρόφιμος προσπάθησε να της δώσει καφέ αλλά ο φρουρός δεν το επέτρεψε, με αποτέλεσμα να γίνει μεγάλη φασαρία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν υπάρχει νομική δυνατότητα να προσθέσετε καινούργιους λόγους εξαίρεσης. Αυτά που γράφονται εδώ εξετάζονται. Εκτός αν υποβάλλετε εν καιρώ και άλλη αίτηση. Εμείς μπορούμε να δικάσουμε γι αυτούς τους λόγους.

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Το δικαστήριο έχει κάποιες εμμονές. Με διακόπτει συνέχεια. Στο όνομα της δήθεν δικονομίας. Έγινε κάτι πρωτοφανές στην τελευταία συνεδρίαση. Μόλις ζήτησε την αίτηση αναστολής η γυναίκα και έκανε την αίτηση εξαίρεσης παραλίγο να μας πιάσουν κλοτσοπατινάδα, διέκοψαν τα πάντα. Ο συνήγορος ανέπτυξε τα πάντα προφορικά όμως, και μας υπεδείχθη να το κάνουμε σε τρία λεπτά και έκατσε η γυναίκα μου και έγραψε.  Γιατί δε μας είπε το δικαστήριο να τα υποβάλουμε αναλυτικά γραπτώς. Αλλά υπάρχει σκοπιμότητα και πρόθεση. Εδώ και 1,5 χρόνο το δικαστήριο έγινε μεροληπτικό. Υπάρχει πρόβλημα στη Δικαιοσύνη. Σου λέει βάλτους τώρα μέσα και ας πάνε στο Εφετείο να τα βρούνε. Αυτά που τραβάει η γυναίκα μου, μάνα ανήλικου παιδιού... Γίνονται συνεννοήσεις και στο χώρο της Δικαιοσύνης. Θέλω να προειδοποιήσω. Είναι έωλη διαδικασία.

Στη συνέχεια η Βίκυ Σταμάτη είπε προς το δικαστήριο:

«Οι αναιτιολόγητες αποφάσεις καταρρίπτονται. Κατέθεσα έναν σοβαρό λόγο. Βρίσκομαι στο Δρομοκαΐτειο και ως κρατούμενη και ως νοσηλευόμενη. Οι περιορισμοί που ανέχομαι είναι μεσαιωνικοί και τραγικοί, έχει απαγορευθεί ο καφές και ο προαυλισμός. Κοιμάμαι με ανοιχτή την πόρτα, υπάρχουν άνδρες που με φρουρούν, κάνω μπάνιο υπό επιτήρηση και δεν έχω βγει έξω από ένα δωματιάκι 2 επί 2».

Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου υποστήριξε πως είναι το μόνο πρόσωπο που έχει διασυρθεί κι έχει ταλαιπωρηθεί αδικαιολόγητα «όταν ο κ. Ζήγρας διέκοπτε, έβριζε και χρησιμοποιούσε εκφράσεις απαράδεκτες γι αυτή την αίθουσα και ουδείς τον διέκοψε ενώ η κ. Πρόεδρος θώπευε τον κ. Σημίτη , τον κύριο «δεν ενθυμούμαι τίποτα».  Κυριολεκτικά. Ανοίξτε την παλάμη σας στο ήλιο της δικαιοσύνης.