Skip to main content

Δραστικές αλλαγές για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων ανακοίνωσε η ΕΠΟ

Η Ομοσπονδία αποφάσισε να υπάρξουν άδειες δύο ταχυτήτων ανάλογα με το ποιες ομάδες αγωνίζονται στην Ευρώπη και ποιες όχι

Αλλαγές στον κανονισμό αδειοδότησης των ΠΑΕ της Super League ανακοίνωσε η ΕΠΟ, καθώς από το καλοκαίρι θα υπάρξει διαχωρισμός με τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να υπάρξουν άδειες δύο ταχυτήτων ανάλογα με το ποιες ομάδες θα αγωνίζονται στην Ευρώπη και ποιες όχι, με όσες έχουν εξασφαλίσει δικαίωμα συμμετοχής στους ευρωπαϊκούς θεσμούς να έχουν κριτήρια ανάλογα με αυτά που έχει θέσει η UEFA.

Αντίθετα, όσες ομάδες συμμετέχουν μόνο στη Super League θα έχουν πιο ελαστικά κριτήρια, ώστε να εξασφαλίσουν την αδειοδότηση.

Παράλληλα, αλλαγές θα υπάρξουν στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα play-off, καθώς όσες τερματίσουν στις θέσεις 2-5, θα δώσουν κανονικά το «παρών» στους αγώνες κατάταξης, αλλά εφόσον στη συνέχεια διαπιστωθεί ότι μία εξ αυτών δεν έχει τη δυνατότητα να παίξει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τη θέση της θα παίρνει η αμέσως επόμενη ομάδα που θα πληροί τα κριτήρια συμμετοχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από τη Διεύθυνση Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοινώνεται ο νέος Κανονισμός Αδειοδότησης Ομάδων. Στην Έκδοση 2016 περιλαμβάνονται σειρά αλλαγών, με κυριότερες τον διαχωρισμό της εγχώριας από την ευρωπαϊκή άδεια και την αποσύνδεση της διαδικασίας αδειοδότησης με τη συμμετοχή σε αγώνες κατάταξης (η συμμετοχή στα playoffs βασίζεται αποκλειστικά στα αγωνιστικά αποτελέσματα).

Ο νέος κανονισμός εστάλη στις ΠΑΕ της Super League, για τις οποίες θα πραγματοποιηθεί σχετικό σεμινάριο κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα».