Skip to main content

Δράσεις στον δήμο Θερμαϊκού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Καθαρισμοί λιμανιού και παραλίας Ν. Μηχανιώνας, καθαρισμός πάρκου και δενδροφυτεύσεις στις πράσινες εκδηλώσεις του δήμου Θερμαϊκού

Εκδηλώσεις για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που εορτάζεται στις 5 Ιουνίου, διοργανώνει, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεών του, ο δήμος Θερμαϊκού, στις 6 Ιουνίου.

Αναλυτικά:

Ώρα 09.00΄
Καθαρισμός λιμανιού και παραλίας Ν. Μηχανιώνας, σε συνεργασία με 300 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μηχανιώνας.

Ώρα 9.00΄
Καθαρισμός πάρκου οδού Αμπελοκήπων – Θεσσαλονίκης Περαίας, σε συνεργασία με 50 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας.

Ώρα 10.00΄
Φύτευση δέντρων και θάμνων στο χώρο ανάπλασης παραλίας Επανομής, σε συνεργασία με την ΕΘ.Ο.Π.Π.Α.Κ. Επανομής και το Σύλλογο Κυνηγών Επανομής.

Ώρα 11.00΄
Δενδροφύτευση στην 113 Πτέρυγα Μάχης, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (Ο.Φ.Κ.Α.Θ.).

Ώρα 18.00΄
Καθαρισμός στη θέση Κιόσκι (Φανάρι) Ν. Επιβατών, σε συνεργασία με την ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ., Θερμαϊκού.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε σχετικά: «Κάθε χρόνο ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος έχει σκοπό να μας υπενθυμίσει, ότι κάθε ένας από εμάς χωριστά αλλά και όλοι μαζί ενωμένοι ως σύνολο, οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος από τους κινδύνους που το απειλούν. Ο Δήμος μας, με ακτές 50 και πλέον χιλιομέτρων, με λιμάνια και παραλίες που κοσμούν γαλάζιες σημαίες και έχοντας δυο υγροβιότοπους, όπου φιλοξενούνται σπάνια πουλιά, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε περιβαλλοντικές δράσεις, που πραγματοποιεί σε τακτά διαστήματα για την ευταξία και την προστασία των χώρων αυτών, με ιδιαίτερη αναφορά στον καθαρισμό των αλσυλίων, στην ανακύκλωση και στην καθαριότητα, δράσεις για τις οποίες, ως προάγουσες την υγεία και τον πολιτισμό, την ευαισθησία, τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των πολιτών, επιζητεί. Με βάση τις αρχές της αειφορίας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά για άλλη μια φορά όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους εθελοντές, για την τόσο σημαντική προσφορά τους».