Skip to main content

Δράση στο Κέντρο Υγείας Τούμπας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Στη δράση παρευρέθηκαν και ενημερώθηκαν η συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία και ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μια χρόνια μεταβολική νόσος ενώ περίπου 422 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν παγκοσμίως. Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται αύξηση τόσο στον αριθμό των περιστατικών όσο και στον επιπολασμό της νόσου.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας και έχοντας ως σκοπό την επίτευξη έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης, το Κέντρο Υγείας Τούμπας διοργάνωσε δράση στον χώρο του η οποία απευθυνόταν στους προσερχόμενους πολίτες, περιλαμβάνοντας μέτρηση σακχάρου, ενημέρωση καθώς και διανομή φυλλαδίων.

Η συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία, Έλενα Σώκου ενημερώθηκε από το προσωπικό του κέντρου και συμμετείχε στη διαδικασία προληπτικής εξέτασης μαζί με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη.

Image

Οι δυο τους παρακολούθησαν τη δράση ενώ ενημερώθηκαν από την κ. Χριστίνα Χατζηφιλιππίδου Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Υ. γενικά για όλες τις δράσεις που διοργανώνονται από το Κ.Υ. καθώς επίσης και για την συγκεκριμένη, ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας και το κτίσιμο μιας σχέσης εμπιστοσύνης.

Image