Skip to main content

Δραματικό διάγγελμα Ερντογάν: Να βγει ο λαός στους δρόμους

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «απόπειρα εξέγερσης» και πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Το έθνος πρέπει να βγει στις πλατείες και να συγκεντρωθεί για να αντιδράσει σε αυτή την απόπειρα εξέγερσης δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας για πρώτη φορά σε σύνδεση μέσω κινητού - μέσω facetime.

Ο Τούρκος πρόεδρος, για τον οποίο υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες για το πού βρίσκεται, έκανε λόγο για «απόπειρα εξέγερσης» και πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα Άγκυρα. Θα το ξεπεράσουμε αυτό, και οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν υψηλότατο τίμημα, τόνισε. Όπως ανέφερε, αυτή είναι πράξη που ενθαρρύνθηκε από «παράλληλες δομές».

Ο Ερντογάν «έδειξε» τον Φετουλάχ Γκιουλέν ως τον υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος. «Καλώ τον τουρκικό να λαό να συγκεντρωθεί στις δημόσιες πλατείες και τα αεροδρόμια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τη δύναμη του λαού» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, ανακοινώνοντας πως θα επιστρέψει στην τουρκική πρωτεύουσα. «Η αλυσίδα της διοίκησης έχει παραβιαστεί» συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι πραγματοποιείται από μειοψηφία του στρατού.

Κατά πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε άσυλο στη Γερμανία. Ωστόσο, το Reuters μετέδωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας επιστρέφει στην Άγκυρα.