Skip to main content

Δράμα – Φιλιππούπολη: μείον 163 χλμ

Κατά 163 χλμ μειώνεται η απόσταση Δράμας - Φιλιππούπολης με τη διάνοιξη νέας διόδου μέσω Σμόλιαν. Ο νομάρχης Δράμας συμφώνησε με τον υπουργό Ανάπτυξης της Βουλγαρίας για την άμεση προώθηση του θέματος
Για τον τρόπο προώθησης της διάνοιξης νέας διόδου από το ν. Δράμας προς τη Φιλιππούπολη μέσω της περιοχής Σμόλιαν συμφώνησαν χθες στη Σόφια ο νομάρχης Δράμας, Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης με τον υπουργό Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνελίεφ, σε συνάντηση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του τελευταίου.

Ο κ. Ευμοιρίδης συζήτησε με τον Βούλγαρο υπουργό τις ωφέλειες που θα προκύψουν για τις δύο χώρες με τη μείωση της σημερινής διαδρομής κατά 163 χιλιόμετρα, όταν ολοκληρωθεί η διάνοιξη της νέας διόδου (από την περιοχή Παρανεστίου Δράμας μέσω Σμόλιαν) προς τη Φιλιππούπολη και –γενικότερα- τη νοτιοανατολική πλευρά της Βουλγαρίας και τις πόλεις του Ευξείνου Πόντου.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκαν τα της προετοιμασίας των δύο μερών για υπογραφή διακρατικής συμφωνίας, προκειμένου να δρομολογηθεί το συντομότερο η διάνοιξη της νέας διόδου, ενώ συζητήθηκαν και κοινά θέματα του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν, επίσης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Δημ. Έργων της Βουλγαρίας, Λιλιάνα Πάβλοβα Νικόλοβα (υπεύθυνη για θέματα Ευρ. Ένωσης) και Γκεόργκι Πρεγκίοβ, ο κυβερνητικός βουλευτής του Σμόλιαν κι ο νομάρχης της ίδιας περιοχής.