Skip to main content

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον τελικό - Το σχέδιο της αστυνομίας

Συναγερμός στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για το μεγάλο τελικό μεταξύ Άρη και Παναθηναϊκού - Τα μέτρα τάξης εντός και εκτός γηπέδου.

Αυστηρά μέτρα ασφάλειας και τάξης λαμβάνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου μπάσκετ, μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται εντός και εκτός του γηπέδου Παλαί Ντε Σπορ όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας, σήμερα, το απόγευμα.

Στις αστυνομικές επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν αστυνομικοί των διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης, Τροχαίας και άνδρες των ΜΑΤ από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ). Υπάρχει πρόβλεψη και για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων από όμορους νομούς. Τα μέτρα ξεκινούν το πρωί του Σαββάτου και θα διαρκέσουν μέχρι τη λήξη του αγώνα και την αποχώρηση των φιλάθλων.

Περίπου 700 άτομα, οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟ ταξιδέυουν οδικώς, με 14 τουριστικά λεωφορεία, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία αναμένεται να  τους σταματήσει στα διόδια των Μαλγάρων ή σε άλλο σημείο της εθνικής οδού, όπου θα παραμείνουν μέχρι να οδηγηθούν στο γήπεδο. Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να αφεθούν μέσα στην πόλη και να βρίσκονται υπό αστυνομική επιτήρηση.

Το επιτελείο της ΓΑΔΘ σχεδιάζει να οδηγήσει τους οργανωμένους Παναθηναϊκούς μέσα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον όσο πιο γρήγορα γίνεται, πριν ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τους φίλους του ΠΑΟ που θα φτάσουν με ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα αλλά και αεροπορικώς, στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσουν τον τελικό κυπέλλου μπάσκετ. Προβλέπεται να οδηγηθούν από τη νότια πλευρά προς το κλειστό γήπεδο μπάσκετ και θα καταλάβουν τις κερκίδες 9 και 10, ενώ οι οργανωμένοι φίλοι του Άρη θα κινηθούν από τη βόρεια περιοχή του γηπέδου, μέσω των οδών Εγνατία και Λαμπράκη. Αυτοί θα βρίσκονται στις κερκίδες 5 και 6.

Μεταξύ των οπαδών των αντιπάλων ομάδων θα υπάρχει κενή ζώνη στις κερκίδες 7-8. Συνολικά 1100 εισιτήρια διατέθηκαν στη φιλοξενούμενη ομάδα κι άλλα τόσα πήρε η ομάδα του Άρη.

Παράλληλα τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα όπως φαίνεται και στο βίντεο της Voria.gr με προστατευτικό πλέγμα μπροστά από τη θύρα που θα φιλοξενήσει τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού αλλά και διαχωριστικά κάγκελα.

Εκτός και εντός γηπέδου θα υπάρχουν φραγμοί με διμοιρίες των ΜΑΤ έτσι ώστε να μην έρθουν σε επαφή οι οπαδοί των δύο ομάδων. Για την τήρηση των μέτρων Ασφαλείας και Τάξης  προβλέπεται να απασχοληθεί μεγάλη  δύναμη της ΓΑΔΘ και  το σύνολο των δυνάμεων Ασφαλείας. Η Τροχαία θα βρίσκεται επί ποδός για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια του τελικού.