Skip to main content

Δραγασάκης: Στόχος μας η ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απηύθυνε κάλεσμα για προσέλκυση επενδύσεων, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της EBRD.

Το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων, ιδιαίτερα με μακροχρόνιο ορίζοντα, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην αντιπροσωπεία της EBRD στο πλαίσιο συνάντησης, ενώ παρουσίασε τα κίντρα του νέου αναπτυξιακού νόμου και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Ζαν - Μαρκ Πετερσμιτ Γενικός Διευθυντής για τις χώρες όπoυ δραστηριοποιείται η EBRD και η επικεφαλής του Γραφείου στην Αθήνα Sabina Dziurman, ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο για την παρουσία της τράπεζας στην Ελλάδα και το εύρος των δράσεων που πραγματοποιεί. Η EBRD υλοποιεί στη χώρα projects συνολικής αξίας 615 εκατομμυρίων ευρώ, με προoπτική το ποσό αυτό να φθάσει τα 800 εκατομμύρια ευρώ στους επόμενους μήνες.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης για ταχεία ολοκλήρωση των τρεχουσών διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς ώστε να  δοθεί η δυνατότητα για παροχή επιπλέον ρευστότητας στην αγορά, αλλά και για να προχωρήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τονώσουν τις επαφές τους το επόμενο διάστημα με στόχο την διερεύνηση όλων των πιθανών προοπτικών για την υποστήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας στην Ελλάδα.