Skip to main content

Δραγασάκης: Στόχος η άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης

Εντός του 2017 στοχεύουμε στη "δοκιμαστική" έξοδο στις αγορές, με σκοπό την πλήρη έξοδο το 2018, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Εθνικός στόχος και καθήκον της κυβέρνησης είναι η εδραίωση συνθηκών βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης μετά τη λήξη του προγράμματος με δραστική μείωση της ανεργίας, δήλωσε σήμερα ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην Κεντρική Εκδήλωση της Συνεργασίας Αριστερών Οικονομολόγων.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, στόχος τώρα είναι η το συντομότερο δυνατόν ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

«Εντός του 2017 στοχεύουμε στην ένταξη στο QE και στη "δοκιμαστική" έξοδο στις αγορές, με σκοπό την πλήρη έξοδο το 2018» υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης, συμπληρώνοντας ότι «το 2016 επιτεύχθηκε η μετάβαση στην ανάκαμψη. Στόχος το 2017 και το 2018, όταν και θα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, είναι να έχουμε ισχυρή ανάπτυξη».

«Παράλληλα με την επίτευξη των οικονομικών στόχων, ενισχύουμε το κοινωνικό κράτος και επιτυγχάνουμε τη μείωση της ανεργίας», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Κατά τον ίδιο το πιο σημαντικό απ' τα πρόσφατα βραχυπρόθεσμα μέτρα που πέτυχε η Ελλάδα είναι η διασφάλιση σταθερών χαμηλών επιτοκίων μέρους του χρέους για μακρές περιόδους καθώς έτσι διασφαλίζεται προστασία, σταθερότητα και προβλεψιμότητα για την Ελλάδα, εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας & αυξητικής τάσης των επιτοκίων.