Skip to main content

Δραγασάκης: Η αναπτυξιακή πολιτική καλύπτει ένα διαχρονικό έλλειμμα

Κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης έκανε λόγο για ανάγκη σχεδίου ολιστικής ανάπτυξης.

Στην αναπτυξιακή στρατηγική, ως έναν ολοκληρωμένο και συνεκτικό «οδικό χάρτη» ανάπτυξης, που συγκροτείται από συγκεκριμένα σχέδια και δράσεις, που θα αποτελέσουν τη στέρεη βάση ευρύτερων συγκλίσεων και συναινέσεων, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Δραγασάκης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, είπε ότι η Αναπτυξιακή Στρατηγική καλύπτει ένα διαχρονικό έλλειμμα, καθώς η ανάγκη για μια συγκροτημένη αναπτυξιακή στρατηγική υπήρχε και πριν από την κρίση.

Ωστόσο, «μετά την κρίση και την καταστροφή ή την απαξίωση μεγάλου μέρους του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, τη μαζική ανεργία και το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, η ανάγκη για ένα σχέδιο ολιστικής ανάπτυξης έγινε ακόμη πιο επιτακτική» είπε ο υπουργός στην τοποθέτησή του, σημειώνοντας πως «παρότι υπήρξαν διάφορες μελέτες και κείμενα, σήμερα είναι η πρώτη φορά που διαθέτουμε ένα κείμενο αναπτυξιακής στρατηγικής με τη μορφή μιας εφαρμόσιμης κυβερνητικής πολιτικής».