Skip to main content

Δραγασάκης: Ευνοϊκές συνθήκες για την επέκταση του συνεργατισμού

Στη σύσκεψη τέθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλίας στη γεωργία και την κτηνοτροφία και η πορεία των συνεργατικών εγχειρημάτων.

Σύσκεψη εργασίας με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών και συνεταιριστικών τραπεζών είχε νωρίτερα σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Θεσσαλίας.

Στη σύσκεψη τέθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλίας στη γεωργία και την κτηνοτροφία και η πορεία των συνεργατικών εγχειρημάτων.

Οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών έθεσαν τις προοπτικές αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη δραστηριότητά τους, επισημαίνοντας ότι, παρά τις τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος καταγράφεται ένα νέο κύμα δημιουργίας συνεταιριστικών εγχειρημάτων στο θεσσαλικό χώρο.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στην παρέμβασή του τόνισε τη ζωτική ανάγκη να διαμορφωθεί ένα νέο υπόδειγμα ανάπτυξης, το οποίο θα στηρίζεται και στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, ο οποίος όμως καλείται στις σημερινές συνθήκες να παράξει προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, μέσω της μεγαλύτερης διασύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με τη μεταποίηση.

Στο πλαίσιο αυτό, σημαντικό ρόλο πρέπει να παίξουν οι συνεργατικές μορφές της οικονομίας, ως ένας τρίτος πόλος πέραν του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.