Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
x

ΔΟΞΙΑΔΗΣ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Νέα παρέμβαση του Απόστολου Δοξιάδη που επικαλείται πληροφορίας ότι ο Αλέξης Τσίπρας περιμένει τους δικαστές να πάρουν την απόφαση που τον βολεύει.

Νέα παρέμβαση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook έκανε σήμερα ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης για το θέμα της έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που ήρθαν στην χώρα μας με ελικόπτερο την επόμενη ημέρα της απόπειρας του πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου στην γειτονική χώρα.

Αυτή είναι η τρίτη παρέμβαση - έκκληση του κ. Δοξιάδη για το θέμα της έκδοσης των στρατιωτικών, μετά την χθεσινή του ανάρτηση στο facebook και το άρθρο του την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, με τον συγγραφέα να επιχειρηματολογεί τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν πρέπει να προχωρήσει στην έκδοσή τους.

Σήμερα γίνεται στον Άρειο Πάγο η πρώτη από τις δίκες για την έκδοση τους και ο συγγραφέας σχολιάζει τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού και την «αισιοδοξία» του, όπως σημειώνει, ότι οι δικαστές θα αποφασίσουν την έκδοσή τους.

«Ακούω ότι ο Τσίπρας δηλώνει βέβαιος ότι το πρόβλημα θα του το λύσουν οι δικαστές: ότι δηλαδή θα εκδώσουν τους ικέτες. Μιλάει σαν το θέμα να έχει ήδη τελειώσει, και σαν το μόνο δικό του πρόβλημα, εν δυνάμει, να είναι η δική του στάση (μέσω υπουργού δικαιοσύνης) μετά. Αλλά κι αυτό το χει λύσει: "Γίνεται μετά εμείς να πούμε ότι ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να τους εκδώσει εμείς δεν τους δίνουμε; Ε, όχι, δε γίνεται, θα γίνει έξαλλος ο Ερντογάν!". Tέτοια. Αυτή η στάση του υπέρ της περηφάνειας, της αξιοπρέπειας, του κατόχου του ηθικού πλεονεκτήματος.

Ας ελπίσουμε ότι η αισιοδοξία του Τσίπρα για το αποτέλεσμα που τον βολεύει στον Άρειο Πάγο οφείλεται στην κακή του πληροφόρηση από τους φίλους του. Αλλά η ξεφτίλα για τη δειλία του είναι όλη δικιά του», αναφέρει συγκεκριμένα ο συγγραφέας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ