Skip to main content

Δούρου: Να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Ωρωπού

Η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε στην κατάσβεση με 16 υδροφόρες και 7 μηχανήματα έργου, ενώ κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας μετέβη στο σημείο.

Να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Ωρωπού από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία, ζήτησε η Περιφέρεια Αττικής, λόγω των καταστροφών που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε χθες το απόγευμα από τον Κάλαμο.

Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη βορειοανατολικά, στον Βαρνάβα και το Γραμματικό. Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στον Κάλαμο, η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης με οχήματα.

Συγκεκριμένα με 16 υδροφόρες και 7 μηχανήματα έργου, ενώ κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, μετέβη επί τόπου για τον καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας κατάσβεσης.

Με δήλωσή της, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ευχαρίστησε «για την αυταπάρνησή τους και την αποτελεσματική τους συνεργασία στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς τους Πυροσβέστες, τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας καθώς και τους εθελοντές για την άμεση ανταπόκρισή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς».