Skip to main content

Δουλειές που ακόμα και σήμερα γίνονται στην Ελλάδα

Με 80 εκατ. κεφάλαιο θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά του (πιθανότατα) αρχές του 2018 το fund που έστησε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής

Στην Αθήνα βρίσκονται τις τελευταίες ώρες στελέχη της αμερικανικής μητρικής εταιρείας Avis, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώληση της θυγατρικής της Avis Hellas. Στο σχετικό διαγωνισμό, η μητρική στήριξε την προσφορά της τουρκικής εταιρείας Κοτς. Μια ελληνική κοινοπραξία, που αρχικώς είχε υποβάλει την υψηλότερη προσφορά, τελικώς δεν θα κινηθεί δικαστικά κατά του deal. Κι αυτό γιατί η μητρική είχε δικαίωμα πρώτης άρνησης, το οποίο και τελικώς ενεργοποίησε. Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένα ακόμα deal επί ελληνικού εδάφους, αποδεικνύοντας ότι δουλειές γίνονται, ακόμα και υπό δύσκολες συνθήκες.

Και μπορούν να γίνουν και άλλες στο μέλλον, αρκεί το περιβάλλον να βελτιωθεί. Λεφτά, πάντως, υπάρχουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Με 80 εκατ. ευρώ κεφάλαιο θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά του (πιθανότατα) αρχές του 2018 το επενδυτικό fund που έστησε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Απόστολος Ταμβακάκης. Στην πορεία ελπίζει ότι θα γίνουν 100 εκατ. Το νέο επενδυτικό κεφάλαιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επενδύει σε μεσαίες επιχειρήσεις, με προοπτική.

Κάτι το οποίο κάνει ήδη ένα άλλο επενδυτικό κεφάλαιο και πιο συγκεκριμένα αυτό του πρώην προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Μάλιστα, το συγκεκριμένο «τρέχει» επίσης ένας πολύ γνωστός πρώην τραπεζίτης, ο Δημήτρης Νανόπουλος. Κι αυτό επικεντρώνει την προσοχή του σε μεσαίου μεγέθους ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: προοπτικές, στο άμεσο μέλλον.