Skip to main content

Δωρεάν ξενάγηση σε άτομα με αναπηρία στo Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Για τους έχοντες αναπηρία όρασης θα πραγματοποιηθεί η ατομική απτική ξενάγηση διάρκειας μίας ώρας με τίτλο «Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο».

To Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει στον εορτασμό της 3ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Σήμερα Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, στις 14.00, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Μουσείο θα προσφέρει δωρεάν ξενάγηση σε άτομα με αναπηρία στη μόνιμη έκθεση.

Για τους έχοντες αναπηρία όρασης θα πραγματοποιηθεί η ατομική απτική ξενάγηση διάρκειας μίας ώρας με τίτλο «Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο», η οποία περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, στις έξι από τις έντεκα αίθουσες της μόνιμης έκθεσης και ψηλάφηση δεκαπέντε επιλεγμένων εκθεμάτων, από μάρμαρο και πηλό, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόκειται για μία δράση του Μουσείου η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ), Παράρτημα Θεσσαλονίκης & την Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και υποστηρίζεται σε μεγάλο μέρος της με χορηγίες. Απαραίτητη είναι η παρουσία συνοδού για τον κάθε τυφλό.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στις 12.00, στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Χορωδία ΑΜΕΑ της Εταιρείας Σπαστικών Β. Ελλάδος, του Σωματείου Ειδικής Αγωγής «Η Ζωή», του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Ο κύκλος» και της Μονάδας Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Άγιος Ιωάννης». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.