Skip to main content

Δωρεάν πάρκινγκ στο νέο δημαρχείο

Από τις 16 έως και τις 29 Αυγούστου η στάθμευση στο υπόγειο πάρκινγκ του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης θα είναι δωρεάν.
της Χρύσας Κυριακού


Δωρεάν θα είναι από τις 16 έως και τις 29 Αυγούστου η στάθμευση στο υπόγειο πάρκινγκ του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια θα ισχύσει τιμολόγιο με βάση το οποίο η μισή ώρα θα κοστίζει 2 ευρώ, η πρώτη ώρα 3,40 ευρώ και κάθε επόμενη ώρα 0,80 ευρώ, για τις ώρες από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Η βραδινή χρέωση θα είναι 3,40 ευρώ, ανεξαρτήτως του χρόνου, για τις ώρες από τις 9μ.μ. μέχρι τις 7π.μ.. Η 24ωρη χρέωση είναι 17,20 ευρώ και η μηνιαία 150 ευρών ενώ για τους εργαζόμενους στο δήμο η μηνιαία χρέωση θα είναι 100 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι για δέκα χρόνια το πάρκινγκ των περίπου χιλίων θέσεων θα το εκμεταλλεύεται εταιρία και ο δήμος θα εισπράττει το 20% επί των ακαθαρίστων εσόδων ενώ μετά το πέρας των δέκα χρόνων θα περιέλθει στο δήμο και η εκμετάλλευση του πάρκινγκ.

«Στεκόμαστε στα πόδια μας»

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση του δήμου Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζοντας ψευδή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για χρέος του δήμου ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ. Ο δήμαρχος παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στις τράπεζες οφείλει από δάνεια 43.276.679,68 ευρώ με τα τοκοχρεολύσια να ανέρχονται σε 6.750.024,17 ευρώ. «Την ώρα που οι περισσότεροι ΟΤΑ βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση ο δήμος Θεσσαλονίκης στέκεται πολύ καλά στα πόδια του. Όταν οι άλλοι τρέχουν για να πάρουν δάνεια, εμείς στηριζόμαστε στα δικά μας πόδια», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και συμπλήρωσε: «αυτή τη στιγμή, αν και δώσαμε 6,5 εκ. ευρώ για το νέο δημαρχείο, στα ταμεία του δήμου έχουμε 12,5 εκ. ευρώ. Ο δήμος με μεγάλη ευχέρεια μπορεί να πληρώσει τα δάνεια του».