Skip to main content

Δωρεάν Μετρήσεις Οστικής Πυκνότητας στο Δήμο Θερμαϊκού

Στον έλεγχο ανταποκρίθηκαν και υποβλήθηκαν σε εξέταση 197 γυναίκες (86 στην Περαία, 47 στη Μηχανιώνα, 32 στην Επανομή και 32 στο Μεσημέρι)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, που υλοποίησε ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, του οποίου εδώ και δυο χρόνια αποτελεί μέλος.

Στον έλεγχο ανταποκρίθηκαν και υποβλήθηκαν σε εξέταση 197 γυναίκες (86 στην Περαία, 47 στη Μηχανιώνα, 32 στην Επανομή και 32 στο Μεσημέρι). Από τα 197 άτομα που εξετάστηκαν, διαπιστώθηκε ότι 109 (44 στην Περαία, 29 στη Μηχανιώνα, 22 στην Επανομή και 14 στο Μεσημέρι) είχαν οστεοπόρωση και οστεοπενία και παραπέμφθηκαν για περισσότερες εξετάσεις και τα υπόλοιπα είχαν φυσιολογικές τιμές.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης σε δηλώσεις του ευχαρίστησε «το Δίκτυο Υγιών Πόλεων, του οποίου ο Δήμος είναι μέλος και είμαστε σε ανοικτή συνεργασία και για άλλες παρόμοιες δράσεις».

«Άλλωστε, η διατήρηση της υγείας των συνδημοτών μας παραμένει το πρώτιστο καθήκον του Δήμου μας και πραγματοποιείται συνεχώς μέσα από προγράμματα προληπτικής ιατρικής που εφαρμόζουμε για την έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων υγείας και τη θεραπεία τους. Ήδη, με την αθρόα συμμετοχή των πολιτών μας στα προγράμματα αυτά, κάτι που έλειπε στο Δήμο μας για πολλά χρόνια, αναγνωρίζεται η προσπάθεια του Δήμου για υγιείς πολίτες, ικανούς να οδηγήσουν στο μέλλον την κοινωνία μας σε ευημερία. Δράσεις, όπως η προκειμένη Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας, όπως η προληπτική ιατρική/οδοντιατρική παιδιών, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δήμο μας, σε συνεργασία με το κινητό πολυϊατρείο ‘’ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ’’ του ‘’Χαμόγελου του Παιδιού’’, κατά την οποία εξετάστηκαν προληπτικά 250 παιδιά, αλλά και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις 450 ενηλίκων ατόμων, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο Δήμο μας, μόνο χαρά και ικανοποίηση μας γεμίζουν, προτρέποντάς μας να συνεχίσουμε το σπουδαίο αυτό έργο μας και με ακόμη εντονότερο ρυθμό με τη δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας», δήλωσε.