Skip to main content

Δωρεάν είσοδος σήμερα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων

Ελεύθερη είναι η είσοδος σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σήμερα στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών 2017.

Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών (International Day for Monuments and Sites).

Κάλεσμα στους πολίτες να επισκεφτούν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους έκανε η αντιδήμαρχος πολιτισμού και τεχνών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ελλη Χρυσίδου.

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει πάρα πολλά μνημεία που ανήκουν στην UNESCO και είναι μνημεία που έχουν την ιστορία και το συμβολισμό τους», τόνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και τεχνών, Ελλη Χρυσίδου.

Προέτρεψε τους πολίτες και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης «να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται στους πολιτιστικούς χώρους οι οποίοι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ».