Skip to main content

Δωρεά μηχανήματος στο παιδοογκολογικό του Ιπποκρατείου

Τη δωρεά έκανε ο σύλλογος καρκινοπαθών Έδεσσας - Οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει όλοι να βοηθούμε, δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου.

Δωρεά ενός μηχανήματος για τους καρκινοπαθείς της παιδοογκολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης έκανε πριν από λίγες ημέρες ο σύλλογος καρκινοπαθών Έδεσσας.

«Αγοράσαμε ένα μηχάνημα που είναι πολύ σημαντικό για τους καρκινοπαθείς και το δωρίσαμε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει όλοι να βοηθούμε με όλες τις δυνάμεις μας. Ο καθένας μας μπορεί να δώσει έστω και λίγα χρήματα για να βοηθήσει. Επειδή πολλά από τα μηχανήματα είναι παλιά πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να τα αντικαταστήσουμε», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Έδεσσας, Δανάη Τρυγωνάκη.

Η ίδια έστειλε και το μήνυμα ότι: «οι πολιτικοί μας πρέπει να εστιάσουν στα νέα παιδιά. Τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπους μας. Τουλάχιστον οφείλουμε να να προστατεύσουμε γιατί λόγω κρίσης ο Ελληνας δεν κάνει παιδιά. Τα χρόνια έχουν δυσκολέψει και η πολιτεία απέχει από τους καρκινοπαθείς. Είναι λυπηρό να υπάρχουν τέτοιες συνθήκες, ενώ η επιστήμη προχωράει. Κάποιοι άνθρωποι έχουν βάλει άλλους στόχους και δεν κάνουν κάτι για να καλυτερεύσουν την ποιότητα της ζωής τους», ανέφερε η κ. Τρυγωνάκη.

Τέλος, η πρόεδρος του συλλόγου μίλησε ακόμα και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιδράσουν όταν μάθουν ότι το παιδί τους έχει καρκίνο.

«Είναι το μεγαλύτερο χτύπημα. Η οικογένεια χάνει τη γη από τα πόδια της. Δεν ξέρει πως να αντιδράσει. Πρέπει πρώτα να αποδεχτούν ότι υπάρχει πρόβλημα και να ενωθούν σαν οικογένεια. Να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη. Ο ένας γονέας θα πρέπει να είναι με το άρρωστο παιδί και ο άλλος με τα άλλα παιδιά γιατί και εκείνα χρειάζονται φροντίδα. Επίσης όλοι οι τριγύρω οφείλουν να βοηθήσουν. Επίσης όλοι οι άνθρωποι πρέπει να γίνουμε δότες μυελού των οστών. Έχουμε σήμερα 3000 δότες και θέλουμε να τους κάνουμε 5000. Από τους δότες αυτούς βρέθηκαν δύο συμβατοί. Μεγάλη επιτυχία. Στις 20.000 είναι ένας συμβατός δότη», ολοκλήρωσε η κ. Τριγωνάκη.