Skip to main content

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Αγώνας δρόμου για το προφίλ των εκτελεστών

Σκιαγραφούν μέσα από τις περιγραφές τα πρόσωπά τους για να στείλουν σήματα στις υπηρεσίες συνόρων, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια

Η βαλλιστική εξέταση στη σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τα πρώτα αποτελέσματα στην ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι λεπτομέρειες μέσα από την κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη και, τέλος, η ανάλυση των εικόνων από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων και της διαχείρισης κυκλοφορίας αποτελούν τα σημεία στα οποία επικεντρώνονται οι αξιωματικοί της Ασφάλειας για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Το θρίλερ της δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου αναμένεται να κρατήσει καιρό, καθώς γίνεται ολοένα και περισσότερο ξεκάθαρο ότι, αν και δεν έχουν να κάνουν με συμβόλαιο θανάτου, άλλοι είναι οι φυσικοί και άλλοι οι ηθικοί αυτουργοί.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με το protothema.gr, οι αστυνομικοί οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι μια επιχείρηση εκβίασης και εκφοβισμού του γνωστού δικηγόρου κατέληξε σε τραγωδία. Η προχειρότητα, η επιπολαιότητα και ο ερασιτεχνισμός των δύο αλλοδαπών δραστών οδήγησε τα πράγματα στα άκρα και πλέον οι αστυνομικοί αναζητούν την υπόθεση που κρύβεται πίσω από την άγρια δολοφονία.

Οι ιδιόχειρες σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αναλυτών της Ασφάλειας, καθώς, αν τα όσα υποστήριζαν οι υποτιθέμενοι πελάτες είναι αληθινά, τότε τα χαρτιά του δολοφονηθέντος είναι το «κλειδί» που θα ανοίξει το δρόμο των ερευνών. Με απλά λόγια, οι σημειώσεις δείχνουν τους ηθικούς αυτουργούς.

Παράλληλα, ένα ενδεχόμενο που προβληματίζει τους αστυνομικούς, είναι, μετά τη δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση, οι δύο δολοφόνοι να προσπαθήσουν να φύγουν από τη χώρα, φοβούμενοι ότι ο κλοιός έχει σφίξει επικίνδυνα γύρω τους.

Για το λόγο αυτό οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να «σκιαγραφήσουν» μέσα από τις περιγραφές και τις καταθέσεις του 32χρονου συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα, τα πρόσωπα των εκτελεστών, να τα ταυτοποιήσουν και να στείλουν σήματα στις υπηρεσίες συνόρων, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, για να μπλοκάρουν την απόδρασή τους.