Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
x

ΝΕΟ SUV PEUGEOT 3008: ΚΟΜΨΟ ΝΤΙΖΑΙΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ένα άρτιο αυτοκίνητο που μπορεί να σταθεί με αξιώσεις απέναντι και σε premium κατασκευές, ωστόσο η υψηλή τιμή το τοποθετεί σε μάρκες υψηλού κύρους.

του Νίκου Χριστόπουλου

Ήταν σαφές από την πρώτη ημέρα που εμφανίστηκαν επίσημες φωτογραφίες ότι το Peugeot 3008 έρχεται για να ανατρέψει τα δεδομένα στα δημοφιλή κόμπακτ SUV και σε μία κατηγορία που γνωρίζει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση από το κοινό, σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Από πλευράς πωλήσεων, τα τελευταία χρόνια σε διάφορες κατηγορίες (μικρότερες και μεγαλύτερες), η αγορά των SUV σημειώνει εκρηκτική άνοδο. Στην Ευρώπη, η κατηγορία των μεσαίων (C) SUV έχει αυξηθεί από το 2009 περίπου δυόμιση φορές.

Αυτή την τάση έχουν αντιληφθεί εδώ και καιρό όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και για αυτό σε παγκόσμια κλίμακα υπάρχει πληθώρα από «περιπετειώδη» μοντέλα, αφού η εμπειρία της οδήγησης τους ξεπερνά τις προσδοκίες και του πιο απαιτητικού οδηγού!

Ένα απίστευτα κομψό εξωτερικό ντιζάιν!

Η εξωτερική σχεδίαση του νέου SUV PEUGEOT 3008 είναι μοναδική στην κατηγορία. Το ντιζάιν είναι απόλυτα πετυχημένο και πληθωρικό, όπως και η τεχνολογία με την οποία συνδυάζεται. Αυτή η αίσθηση ρέει σε όλο το εξωτερικό, αφού με την πρώτη ματιά, το νέο SUV PEUGEOT 3008 εκπλήσσει και εντυπωσιάζει με τον ισχυρό χαρακτήρα του.

Το μπροστινό τμήμα έχει μια κάθετη και συνάμα ισχυρή όψη, προσδίδοντας μία επιθετική διάθεση. Οι γραμμές του είναι καθαρές, τονισμένες και ισορροπημένες. Η φαρδιά γρίλια κοσμείται με χρώμιο και στο μέσον της δεσπόζει το λιοντάρι της Peugeot. Οι ιδιαίτεροι σε ντιζάιν προβολείς αλογόνου τονίζουν το εμπρός μέρος, το οποίο γίνεται ακόμη πιο ευκρινές με τους προαιρετικούς full LED προβολείς, ενώ υπάρχουν όμορφα πολυάριθμα ανοίγματα στην εισαγωγή του αέρα. Ο εξπρεσιονισμός που χαρακτηρίζει το εμπρός μέρος δεν θα μπορούσε να υπάρχει παρά μόνο σε ένα αυθεντικό PEUGEOT!

Το καπό είναι μακρύ και οριζόντιο, με την σχεδιαστική του γραμμή να συνθέτει μία έντονα δυναμική εικόνα, η οποία καταλήγει με όμορφο τρόπο έως το παρμπρίζ και λίγο ψηλότερα, πέρα από τον μπροστινό άξονα, ενώ στα άκρα του πλαισιώνεται από ενθέσεις χρωμίου που ξεκινούν από τους προβολείς.

Σχεδιαστικά, η μέση γραμμή του αμαξώματος είναι αναμφίβολα υπερυψωμένη, με αξιοσημείωτη αύξηση της αναλογίας μετάλλου/κρύσταλλου. Οι επιφάνειες στο πάνω μέρος και προς τα άκρα έχουν δύο νεύρα που ενισχύουν τον περιπετειώδη και κομψό χαρακτήρα του νέου SUV PEUGEOT 3008, όπως και τα προστατευτικά στα τόξα των τροχών. Επιπλέον, η gloss οροφή «Black Diamond», διαθέσιμη από το επίπεδο 2, που τονίζεται με στάνταρ ανοξείδωτες χαλύβδινες ράγες περιμετρικά, αποτελεί ένα βασικό σχεδιαστικό συστατικό που ενισχύει την προσωπικότητα, τον δυναμισμό και τη μεταμοντέρνα εικόνα. Τα προστατευτικά γύρω από το αμάξωμα, οι μεγάλοι τροχοί, οι μπάρες της οροφής, όλα μαζί τονίζουν τη υπεροχή του PEUGEOT 3008! Με ένα σοφιστικέ τρόπο που συνδυάζει μοντέρνα στοιχεία με φουτουριστικό προσανατολισμό δίχως να ξεπερνά το όριο της υπερβολής!

Το απαράμιλλο ντιζάιν συνεχίζεται καθ’ όλο το μήκος του αυτοκινήτου. Προς τα πίσω, τα παράθυρα έχουν μία πιο έντονη κλίση με ένα gloss black τμήμα να παρεμβάλλεται έως τα ιριδίζοντα LED φωτιστικά σώματα. Πρόκειται για έναν αυθεντικό συνδυασμό που σηματοδοτεί τo στίγμα ενός PEUGEOT από μεγάλη απόσταση – τόσο τη νύχτα, όσο και στο φως της ημέρας!