Skip to main content

Δώδεκα τραυματίες του σεισμού στην Κω νοσηλεύονται σε νοσοκομεία

Για τους επτά, εκ των οποίων ο ένας χειρουργήθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο της Κω για ακρωτηριασμό, κρίθηκε επείγουσα ανάγκη αεροδιακομιδής.

Συνολικά 12 από τους 115 τραυματίες του σεισμού στην Κω νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας.

Για τους επτά, εκ των οποίων ο ένας χειρουργήθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο της Κω για ακρωτηριασμό, κρίθηκε επείγουσα ανάγκη αεροδιακομιδής.

Ο τουρίστας που έχει υποστεί ακρωτηριασμό φέρει τραύματα και στο δεύτερο πόδι του ενώ κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του διασωληνωμένου ασθενή.

Σε πρώτη φάση τέσσερα άτομα διακομίσθηκαν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο ΠΑΓΝΗ (τρεις άντρες - δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας και μία γυναίκα Ελληνίδα).

Σε δεύτερη φάση κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή άλλων τριών τραυματιών στο Γ.Ν. Θριάσιο (δύο άντρες 1 Έλληνας και ένας αλλοδαπός και μία γυναίκα αλλοδαπή).

Σημειώνεται ότι επί ποδός είναι από νωρίς το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τόσο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου, που εφημερεύει, όσο και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, καθώς εκεί μεταφέρθηκαν αρκετοί τραυματίες (δείτε εδώ).

Στο Νοσοκομείο της Κω παρέμειναν πέντε άτομα (άντρες) για περαιτέρω νοσηλεία και είναι σε καλή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι από την ισχυρή δόνηση έχασαν τη ζωή τους ένας Σουηδός και ένας Τούρκος. Πρόκειται για έναν 27χρονο και έναν 39χρονο οι οποίοι βρισκόταν την ώρα του σεισμού σε μπαρ που κατέπεσε (δείτε εδώ).