Skip to main content

ΔΝΤ: Το συντομότερο δυνατό το κλείσιμο της αξιολόγησης

To Ταμείο κάνει λόγο για «παραγωγικές» συζητήσεις, προσθέτοντας ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος

Σημαντική πρόοδο στα φλέγοντα ζητήματα του φορολογικού και του ασφαλιστικού διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτιμώντας ότι οι συνομιλίες μεταξύ θεσμών και Αθήνας θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Κατόπιν της αποχώρησης των επικεφαλής των θεσμών, το ΔΝΤ, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «παραγωγικές» συζητήσεις, επισημαίνοντας ότι «έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος».

Το Ταμείο προσθέτει ότι «η αποστολή σημείωσε σημαντική πρόοδο και σχετικά με τις βασικές πτυχές της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος».

Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν κατά το διάλειμμα των εορτών του Πάσχα, διαβεβαιώνει το ΔΝΤ και στη συνέχεια αποσαφηνίζει ότι «οι επικεφαλής της αποστολής θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου για να επαναλάβουν τις συνομιλίες, με σκοπό να τις ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό».

Σημειώνεται ότι για «σημαντική πρόοδο» έκανε τόσο το Eurogroup, όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.