Skip to main content

Σοκ από ΔΝΤ: Θα χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

Το ύψος των ανακεφαλαιοποιήσεων αυτών ανέρχεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ταμείου στα δέκα δισ. ευρώ, τα οποία προτείνει να προστεθούν στο χρέος.

Μία ακόμη ανακεφαλαιοποίηση προβλέπει ότι θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες το ΔΝΤ εάν δεν υπάρξει ορθή διαχείριση και φυσικά μείωση των κόκκινων δανείων, όπως αναφέρουν Έλληνες ανταποκριτές από την Ουάσινγκτον και μεταδίδει το newmoney.gr.

Το ύψος των ανακεφαλαιοποιήσεων αυτών ανέρχεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ταμείου στα δέκα δισ. ευρώ, ενώ οι δύο εκθέσεις του ΔΝΤ (δείτε και εδώ), οι οποίες κατατέθηκαν χθες, θα εξεταστούν από το ΔΣ του Ταμείου, στην επικείμενη συνεδρίασή του στις 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο προτείνει αυτό το ποσό να προστεθεί στο χρέος, σε περίπτωση που οι εξελίξεις στη διαχείριση των κόκκινων δανείων δεν είναι θετική.
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ και στην έκθεσή του τον Μάιο του 2016 είχε υποστηρίξει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν και νέα ανακεφαλαιοποίηση, λόγω του υψηλού επιπέδου «κόκκινων» δανείων.

Τόνισε, μάλιστα, ότι ενδεχομένως χρήζουν πρόσθετης κεφαλαιακής στήριξης, ύψους έως 20 δισ. ευρώ, λόγω του υψηλού αριθμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Έτσι, η συνολική κεφαλαιακή τους ενίσχυση θα φθάσει τα 20 δισ. ευρω, όπως είχε προβλεφθεί αρχικά στο τρίτο Μνημόνιο.