Skip to main content

ΔΝΤ: Υπάρχει πρόοδος αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη

Είναι πολύ νωρίς να εικάσουμε πότε θα επιτευχθεί συμφωνία στο κομμάτι που αφορά το ΔΝΤ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματέυσεων θεσμών-Ελλάδας.

Κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις είπε πως πάγια πολιτική του Ταμείου, είναι να μην σχολιάζει εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

«Η αποστολή του ΔΝΤ είναι στην Αθήνα και διαπραγματεύεται, επομένως προσπαθούμε να μην παρεμβαίνουμε με δηλώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, «έχει σημειωθεί πρόοδος σε σημαντικά πεδία και είναι κάτι που χαιρετίζουμε, όμως παραμένουν οι διαφωνίες σε άλλα σημαντικά πεδία. Είναι πολύ νωρίς να εικάσουμε πότε θα επιτευχθεί συμφωνία στο κομμάτι που αφορά το ΔΝΤ».

Σε σχέση με το ελληνικό χρέος τόνισε πως «είμαστε σαφείς αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους, υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιτευχθεί και έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν κάνουμε λόγο για "κούρεμα”».