Skip to main content

ΔΝΤ: Έχουμε έκτακτο σχέδιο σε περίπτωση χρεοκοπίας

Για χρεοκοπία της Ελλάδας τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο προετοιμάζεται το ΔΝΤ, το οποίο έχει εκπονήσει έκτακτο σχέδιο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Έκτακτο σχέδιο για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει εκπονήσει το ΔΝΤ, σύμφωνα με αξιωματούχο του Ταμείου ο οποίος, τόνισε ότι εφόσον το σενάριο αυτό γίνει πραγματικότητα, θα συντελεστεί είτε τον Ιούνιο είτε τον Ιούλιο, όταν και η Ελλάδα θα κληθεί να αποπληρώσει δόσεις αρκετών δισ. ευρώ.

Μιλώντας την Τετάρτη στο Euro Insight ο αξιωματούχος, ανέφερε πως στο ΔΝΤ, πάντα εργάζονται βασιζόμενοι στα πιθανά σενάρια, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια «συνήθης πρακτική».

Μάλιστα, τόνισε ότι αν έπρεπε να στοιχηματίσει, θα έλεγε πως δεν θα υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στην ευρωζώνη.

«Η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από το 2011. Έχει γίνει μεγάλη δημοσιονομική πρόοδος από τότε και χώρες όπως η Ιταλία, είναι πιο σταθερές», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, όπως σημειώνει το Euro Insight, εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της Κομισίον, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις παραπάνω δηλώσεις, με τις Βρυξέλλες να τονίζουν πως δεν υπάρχει  «Plan B» για χρεοκοπία της Ελλάδας.