Skip to main content

Δ.Νεάπολης-Συκεών:Θέλει η ΑΥΡΑ να κρυφτεί, αλλά η θλίψη δεν την αφήνει

Aπάντηση της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΑΥ.Ρ.Α. για την κατάργηση της γραμμής 25.

Απάντηση στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΑΥ.Ρ.Α. για το θέμα της κατάργησης της αστικής γραμμής Νο25 έδωσε η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η διοίκηση υπενθυμίζει ότι η συγκεκριμένη παράταξη δεν ενέκρινε το ψήφισμα που συνδιαμορφώθηκε κατά τη συνεδρίαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως σημειώνει ο δήμος, «ο κ.Πανόπουλος λειτούργησε όχι ως εκπρόσωπος των συμφερόντων του λαού του δήμου Νεάπολης-Συκεών, αλλά αντίθετα ως εκπρόσωπος και συνήγορος συγκεκριμένων κρατικών και κυβερνητικών παραγόντων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης - Συκεών:

«Η λίαν επιεικώς απαράδεκτη και κατάπτυστη απόφαση του ΟΑΣΘ για την κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Νο25 (Νεάπολη-Βενιζέλου), που επιφέρει τραγικά αρνητικές συνέπειες σε δεκάδες συμπολιτών μας, και ως τέτοια συνάντησε τη γενική κατακραυγή της κοινωνίας της Νεάπολης, απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας με συντριπτικότατη πλειοψηφία.

»Από τις πέντε δημοτικές παρατάξεις, σχεδόν ομόφωνα, καταγγέλθηκε και απορρίφθηκε με την έγκριση ψηφίσματος. Δεν είναι τυχαίο, δε, ότι ακόμη και κρατικά και κυβερνητικά στελέχη τήρησαν αποστάσεις από την απόφαση του ΟΑΣΘ.

»Κι αυτό το ψήφισμα, που συνδιαμορφώθηκε κατά τη συνεδρίαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση της διοίκησης του δήμου, το ψήφισαν όλοι πλην ενός… Λακεδαίμονα, δηλαδή τον επικεφαλής της κυβερνητικής παράταξης ΑΥ.Ρ.Α., τον κ. Γιάννη Πανόπουλο!

»Απορίας άξιο είναι το γιατί ο συγγραφέας της ανακοίνωσης της ΑΥ.Ρ.Α., που εγκαλεί τη διοίκηση του δήμου για ‘‘λαϊκίστικες τακτικές’’, επιμένει να ακολουθεί τη γνωστή γκεμπελίστικη τακτική να στοχοποιεί προσωπικά τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη για μια σχεδόν ομόφωνη απόφαση στην οποία συνέδραμαν, συνέβαλαν και χειροκρότησαν εκατοντάδες πολίτες και εκπρόσωποι δεκάδων φορέων της Νεάπολης.

»Ο συγγραφέας της ανακοίνωσης (για την οποία είμαστε σίγουροι ότι δεν είχε και δεν έχει την έγκριση των μελών της ΑΥ.Ρ.Α.), νομίζει ότι μ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να συγκαλύψει και να ανασκευάσει την απαράδεκτη στάση του επικεφαλής της παράταξης τον κ.Πανόπουλο, ο οποίος καταψήφισε το σχεδόν ομόφωνο ψήφισμα, λειτουργώντας στην ουσία και στην πράξη ως συνήγορος και υπερασπιστής της απόφασης του ΟΑΣΘ για την κατάργηση της γραμμής Νο25.

»Για μια ακόμη φορά ο κ.Πανόπουλος λειτούργησε όχι ως εκπρόσωπος των συμφερόντων του λαού του δήμου Νεάπολης-Συκεών, αλλά αντίθετα ως εκπρόσωπος και συνήγορος συγκεκριμένων κρατικών και κυβερνητικών παραγόντων. Τα μέλη και τα στελέχη της ΑΥ.Ρ.Α., αλλά πολύ περισσότερο ο λαός του δήμου μας, θα τον κρίνουν και θα τον αξιολογήσουν όπως του αξίζει.

»Ο συγγραφέας της ανακοίνωσης συνεχίζει την προσπάθεια αλλοίωσης και παραποίησης των πραγματικών δεδομένων του κρίσιμου αυτού θέματος. Για την κατάργηση της γραμμής Νο25 υπάρχει απόφαση του ΟΑΣΘ, την οποία απόφαση έχει και ο ίδιος. Απλά ο ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεν μπορεί να προχωρήσει στην απευθείας υλοποίησή του.

»Μετά κι απ’ αυτήν την εξέλιξη αναμένουμε τελικά να δούμε ποιο θα είναι το… αντίδωρο που προσδοκά ο κ.Πανόπουλος με τη στάση του αυτή».