Skip to main content

Δίχως τέλος οι κινητοποιήσεις για τη μεταφορά των μαθητών

Σε συμβολικό αποκλεισμό της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησαν το πρωί μαθητές και γονείς. Έκτακτη συνεδρίαση όλων των δημάρχων του νομού για το θέμα της διακοπής της μεταφοράς των παιδιών. Τ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών με μισθωμένα λεωφορεία προς τα σχολεία απομακρυσμένων περιοχών. Νωρίς το πρωί γονείς και μαθητές προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.Εν τω μεταξύ, με πρωτοβουλία του δημάρχου Θέρμης πραγματοποιείται σήμερα σύσκεψη όλων των δημάρχων του νομού προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έστειλε σήμερα επιστολή στον Πρωθυπουργό σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά των μαθητών. Όπως επισημαίνει ο κ. Ψωμιάδης «τόσο η κ. Χριστοφιλοπούλου, πρώτα, όσο και ο κ. Ντόλιος στη συνέχεια παραδέχτηκαν ότι η ενδεδειγμένη λύση είναι αυτή που προτείνουμε, δηλαδή νομοθετική ρύθμιση για τα υφιστάμενα χρέη και αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για το μέλλον. Νομοθετική ρύθμιση, εξάλλου, έχει ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ευθ. Σώκος».

Ζητά την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να λυθεί το πρόβλημα και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων. «Είναι απαράδεκτο οι πολίτες να νοιώθουν ότι εμπαίζονται από την Πολιτεία, την ώρα που η ίδια η Πολιτεία ζητά ολοένα και περισσότερες “αιματηρές” θυσίες», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης.