Skip to main content

Δείτε τον πλήρη οδηγό συμπλήρωσης εντύπου Ε3 της ΑΑΔΕ

Οδηγός για την πληρέστερη κατανόηση του εντύπου Ε3 και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων στη συμπλήρωση – χρήση της νέας εφαρμογής

Έναν πλήρη «Οδηγό Συμπλήρωσης Εντύπου Ε3» έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με σκοπό την πληρέστερη κατανόηση του εντύπου Ε3 και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων στη συμπλήρωση – χρήση της νέας εφαρμογής. Ο Οδηγός είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.
 
Η Αρχή σημειώνει ότι, αξιοποιώντας τη νέα λειτουργικότητα του Eντύπου Ε3, έχουν προσυμπληρωθεί τα πεδία πληροφοριακού χαρακτήρα, όπως οι Συνδεδεμένες Επιχειρήσεις ημεδαπής / αλλοδαπής, οι Ενεργοί ημεδαποί Επαγγελματικοί Λογαριασμοί Επιχείρησης, τα Ενεργά ημεδαπά Τερματικά POS. Περαιτέρω, μέσω διαδραστικού παραθύρου ο φορολογούμενος δύναται να επιλέξει τα υποκαταστήματα της επιχείρησής του που εξαιρούνται τέλους επιτηδεύματος (κωδικός 008).
 
Επιπροσθέτως, συνεχίζει η ΑΑΔΕ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων προσυμπληρώνονται στοιχεία από το προηγούμενο φορολογικό έτος, όπως ενοίκια που καταβλήθηκαν, κύκλος εργασιών, κ.α., ενώ η δήλωση Ε1 ενημερώνεται αυτόματα από τους αντίστοιχους κωδικούς του Ε3, όπου απαιτείται.
 
Δείτε τον «Οδηγό» ΕΔΩ.