Skip to main content

Βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης των δύο ορειβατών

Η ΕΟΔ δημοσίευσε φωτογραφίες από την επιχείρηση κατά την οποία ένας εκ των ορειβατών, ο 55χρονος Χρήστος Ανανιάδης, ανασύρθηκε νεκρός

Μια μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση στήθηκε χθες με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστκής και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι δύο ορειβάτες που είχαν τραυματιστεί μετά από πτώση τους στον Όλυμπο. 

Η ΕΟΔ δημοσίυεσε φωτογραφίες από την επιχείρηση κατά την οποία ένας εκ των ορειβατών, ο 55χρονος Χρήστος Ανανιάδης, ανασύρθηκε νεκρός ενώ ο δεύτερος, 37 ετών, ανασύρθηκε τραυματισμένος και τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (δείτε εδώ).

«Ήταν μια επιχείρηση που κράτησε δώδεκα ώρες περίπου, με αντίξοες καιρικές συνθήκες, με -12 βαθμούς Κελσίου πάνω στο βουνό. Δυστυχώς το Σάββατο είχαμε τα δύο νεαρά παιδιά που ήταν άπειρα και από χτες Δευτέρα θρηνούμε έναν από τους πιο έμπειρους ορειβάτες της Βορείου Ελλάδας. Ήταν οδηγός βουνού και εκπαιδευτής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Δίδασκε από το 1989 και είχε εκπαιδεύσει πολύ κόσμο σχετικά με την αναρρίχηση. Δυστυχώς δεν υπολόγισε τον πάγο και κάτω από τον πάγο υπήρχαν πέτρες και γλίστρησε, παρόλο που φορούσε αθλητικά παπούτσια με καρφιά από κάτω, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό γύρω στα 40 μέτρα περίπου», λέει στο protothema.gr ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης Ευάγγελος Φαλάρας.