Skip to main content

Δύσκολη η σωστή ισορροπία για την Ελλάδα εκτιμά ο Κερέ

Είναι δύσκολο να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία ανάμεσα στα σχέδια της νέας κυβέρνησης και τους κανονισμούς της Ευρωζώνης εκτίμησε το μέλος της ΕΚΤ.

Είναι δύσκολο να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία ανάμεσα στα σχέδια της νέας κυβέρνησης και τους κανονισμούς της Ευρωζώνης και αυτό παίρνει χρόνο, δήλωσε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

«Πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ δύο δημοκρατικά νόμιμων πραγμάτων, την έκβαση των ελληνικών εκλογών και των κανόνων της Ευρωζώνης…αυτό είναι αρκετά δύσκολο με την νέα κυβέρνηση που έχει ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα, άρα αυτό παίρνει χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο Κερέ απευθυνόμενος σε Γάλλους βουλευτές.

Όπως είπε, «όλοι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως η Ελλάδα δεν μπορεί να τύχει διαφορετικής αντιμετώπισης από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης που έχουν λάβει βοήθεια. 

Σημείωσε ακόμη ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση της Ελλάδας αλλά μπορεί μόνο να βοηθήσει τις τράπεζές της.