Skip to main content

Δήμος Ν. Προποντίδας: Δύσκολη εβδομάδα με βοθρολύματα και βιολογικούς

Κλείνουν για συντήρηση οι βιολογικοί σε Διονυσίου και Καλλικράτεια. Διαμαρτύρονται οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων εκκένωσης βόθρων.

Δύσκολη για μια εβδομάδα θα είναι η κατάσταση στην περιοχή του Δήμου Νέας Προποντίδας με τα βοθρολύματα και τους βιολογικούς καθαρισμούς, καθώς θα παραμείνουν κλειστοί και δε θα δέχονται φορτία εκτός των αποχετευτικών αγωγών, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων που μεταφέρουν λύματα εκκενώσεων βόθρων να διαμαρτύρονται.

Ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι οι βιολογικοί καθαρισμοί σε Μουδανιά και Ποτίδαια δε δέχονται έτσι κι αλλιώς βοθρολύματα, διότι στην τουριστική περίοδο βρίσκονται στα όριά τους, καθώς διαχειρίζονται τα λύματα από το αποχετευτικό δίκτυο λόγω αυξημένου πληθυσμού. Οι βιολογικοί σε Διονυσίου και Καλλικράτεια όμως εξυπηρετούν και τα βορθολύματα, κάτι που δε θα μπορέσουν να το κάνουν για την επόμενη εβδομάδα, διότι όπως εξήγησε ο κ. Καρράς έχουν πρόβλημα και έχουν φτάσει στα όριά τους, οπότε πρέπει να γίνουν κάποιες απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Ο κ. Καρράς παραδέχτηκε ότι οι έξοδοι των βιολογικών είναι σε ρέματα, πλην όμως διευκρίνισε ότι τα ρέματα αυτά (και συνεπώς και τα λύματα) «δεν φτάνουν» στη θάλασσα. Εξαιρείται η περίπτωση της έντονης βροχόπτωσης, όμως... Κάτι που έγινε στις 10 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να καταλήξουν ακατέργαστα λύματα στη θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή της Καλλικράτειας.

Οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων καλούνται πάντως να διοχετεύσουν τα λύματα σε άλλους βιολογικούς για μια εβδομάδα ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία των δυο βιολογικών σε Διονυσίου και Καλλικράτεια. Οι ίδιοι διαμαρτύρονται επειδή θα ανεβεί πολύ το μεταφορικό κόστος και ο κ. Καρράς κάλεσε να βρουν τη λύση με την αρμόδια διεύθυνση Περιβάλλοντος και να μη μετατρέψουν τη Χαλκιδική σε... χαβούζα πετώντας τα λύματα ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο είναι δυνατό να δεχτούν τα φορτία τους οι κοντινοί βιολογικοί σε Ν. Φώκαια και Κασσάνδρα, ώστε να μην αναγκαστούν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά.