Skip to main content

Δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε τον μαχητικό Αχαρναϊκό ο Άρης (video)

Με σκόρερ τους Μπαργκάν και Ίλιτς, οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να πετύχουν την όγδοη νίκη τους στο πρωτάθλημα ανεβαίνοντας προσωρινά στη δεύτερη θέση

Τη νίκη με 1-2 κατέκτησε ο Άρης στο Μενίδι κόντρα στον τοπικό Αχαρναϊκό για την 12η αγωνιστική της Stoiximan.gr Football League.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι κιτρινόμαυροι ανέβηκαν προσωρινά στην 2η θέση με 26 βαθμούς (πρώτος ο Απόλλων Σμύρνης με 27) ενώ αντίθετα η αθηναϊκή ομάδα βρίσκεται στην 6η θέση με 14 βαθμούς (ισοβαθμεί με την 7η Σπάρτη).

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο Άρης κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς.

Συγκεκριμένα στο 10’ ο Ρόβας έβγαλε μακρινή σέντρα και ο Μπαργκάν εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Μουστάκη πλάσαρε εύστοχα τον Ψύχο για το 0-1.

Στο 29΄ήταν η στιγμή που απείλησε για πρώτη φορά ο Αχαρναϊκός όταν ο Μουστάκης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική μεριά των δικτύων του Διούδη.

Οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους όταν στο 32΄ο Ρόβας βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Ίλιτς και αυτός με τη σειρά του κάνοντας ωραία ενέργεια ξεπέρασε τον Ψύχο και πλάσαρε για το 0-2.

Μάλιστα δέκα λεπτά αργότερα έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσουν την υπόθεση-νίκη από το πρώτο 45λεπτο όταν αρχικά ο Ψύχος απέκρουσε το σουτ του Ντούνη και εν συνεχεία μπλόκαρε την κεφαλιά του Τάτου.

Η τελευταία λέξη του πρώτου ημιχρόνου ανήκε όμως στην αθηναϊκή ομάδα καθώς ο Τσεμπερίδης εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Καράμπελα και νίκησε τον Διούδη μειώνοντας σε 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε και ο Νίκος Αναστόπουλος προσπάθησε να δώσει επιθετική πνοή στον Άρη περνώντας στο γήπεδο τον Καπνίδη αντί του Ίλιτς.

Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο νεαρός Έλληνας επιθετικός έχασε μοναδική ευκαιρία όταν στο 60΄ο Τάτος έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά και γύρισμα αλλά ο Καπνίδης σχεδόν προ κενής εστίας κατάφερε να αστοχήσει.

Η αθηναϊκή ομάδα αύξησε την πίεσή της προς τα καρέ του Άρη με στόχο το γκολ της ισοφάρισης και στο 87΄έχασε μεγάλη  ευκαιρία όταν ο Διούδης απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Τζέφερσον και στη συνέχεια η άμυνα των φιλοξενουμένων απομάκρυνε την μπάλα.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του αγώνα ανήκε στους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου όταν στο 89΄ο Παυλίδης μετά από ωραία ατομική προσπάθεια δεν κατάφερε να νικήσει τον Ψύχο που απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ.

 

Oι συνθέσεις:

Αχαρναϊκός (Κόστιτς): Ψύχος, Σωτηράκος, Χριστοφιλέας, Ματσούκας, Παπατόλιος, Τσεμπερίδης, Καραντασιάδης, Ντάγκρας, Πλαβούκος, Μουστάκης, Νταμιάνος.

Άρης (Αναστόπουλος): Διούδης, Μπούρμπος, Καράμπελας, Ιντζίδης, Τσουμάνης, Ρόβας, Παυλίδης, Ντούνης (Μιλούνοβιτς 65΄), Μπαργκάν (Τζανακάκης 81΄), Τάτος, Ίλιτς (Καπνίδης 58΄).