Skip to main content

ΔΗΣΥ: Προσβλητικός προς το Πυροσβεστικό Σώμα ο Τόσκας

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου έκανε λόγο για ιταμό ύφος ενός υπουργού «που κατόπιν εορτής λοιδορεί τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος».

Να ανακαλέσει δημοσίως τους «προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» ζητά από Νίκο Τόσκα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο κ. Παπαθεοδώρου κάνει λόγο για ανάξια συμπεριφορά του υπουργού.

«Για έναν υπουργό ο οποίος απέτυχε τόσο τραγικά στην Πολιτική Προστασία, είναι να μεταβιβάζει τις ευθύνες της δικής του αποτυχίας στο προσωπικό και στα στελέχη του υπουργείου, του οποίου προΐσταται. Είναι προσβλητικοί οι χαρακτηρισμοί του κ. Τόσκα για τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, που με αυταπάρνηση έκαναν το καθήκον τους όλο το καλοκαίρι στη μάχη με τις φωτιές», ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου και πρόσθεσε:

«Το ιταμό ύφος ενός υπουργού που κατόπιν εορτής λοιδορεί τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και τα κατηγορεί ότι είναι ο πιο στρεβλός μηχανισμός του Δημοσίου και ότι έμπαιναν από το παράθυρο στο Σώμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τόσκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, τόνισε τα εξής:

«Ίσως το πιο στρεβλό κομμάτι του Δημοσίου ήταν το Πυροσβεστικό Σώμα, εξαιτίας του τρόπου που λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε ο Νίκος Τόσκας. Ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι χρησιμοποιήθηκε επί δεκαετίες ως κομματικός μηχανισμός .