Skip to main content

Ερώτηση Αρβανιτίδη στη Βουλή για τη ΜΚΑ στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης

Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης θα καταθέσει αίτημα για ειδική συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους συναρμόδιους Υπουργούς προχώρησε ο Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργος Αρβανιτίδης, με αφορμή τα προβλήματα στην αδειοδότηση της Μονάδας Καθαρισμού Υγρών Αποβλήτων στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης και το φαινόμενο της «ερυθράς παλίρροιας» στο Θερμαϊκό το οποίο ενδέχεται να συνδέεται με ανεπεξέργαστα λύματα και παράνομες ανεξέλεγκτες αποθέσεις υγρών αποβλήτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρβανιτίδης ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά η Βουλή για τα εξής θέματα:

  • Για τους λόγους που δεν έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση της Μονάδας Καθαρισμού Υγρών Αποβλήτων στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης.
  • Για τα έργα διαχείρισης υγρών αποβλήτων που δεν έχουν ολοκληρωθεί σε επίπεδο Π.Ε. Θεσσαλονίκης, για τα οποία ζήτησε να κατατεθεί αναλυτικός κατάλογος στη Βουλή με τον προϋπολογισμό και τα χρονοδιαγράμματά τους.
  • Για το αν συνδέεται η εμφάνιση του φαινομένου της «ερυθράς παλίρροιας» στο Θερμαϊκό με ανεπεξέργαστα λύματα και παράνομες ανεξέλεγκτες αποθέσεις.
  • Για τις επιπτώσεις που αναμένεται να έχει στο φυσικό περιβάλλον του Θερμαϊκού το φαινόμενο της «ερυθράς παλίρροιας» καθώς και τους τρόπους με τους οποίους η Κυβέρνηση σκοπεύει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ρύπανσης του Θερμαϊκού κόλπου.

Τέλος, ο κ. Αρβανιτίδης αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες μέρες αίτημα για ειδική συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής, με μοναδικό θέμα την μόλυνση του Θερμαϊκού, στην οποία θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.