Skip to main content

ΔΗΣΥ: Άξια διάδοχος του «μακελάρη του ασφαλιστικού» η Αχτσιόγλου

Με αφορμή την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, η υπουργός εργασίας συσχετίσθηκε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Άξια διάδοχο του «μακελάρη του ασφαλιστικού» Γιώργου Κατρούγκαλου χαρακτηρίζει την Έφη Αχτσιόγλου η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με αφορμή την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών που αποκαλύπτεται στο κείμενο του νέου μνημονίου.

Επίσης, καλεί τον κ. Κατρούγκαλο να «σταματήσει επιτέλους να προκαλεί τους πολίτες με ψέματα και περίσσιο θράσος με συνεχείς εμφανίσεις στα ΜΜΕ».

«Δεν έφταναν τα βάρη για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φόρτωσε με την υπέρογκη έως δημευτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Με το 4ο μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου έρχεται επιπλέον επιβάρυνση με την εισαγωγή νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη παρατηρεί ότι «είτε δεν έχουν καμία συναίσθηση της καταστροφής που επέφεραν στο ασφαλιστικό σύστημα είτε δεν έχουν τσίπα».
«Ό,τι και από τα δύο αν ισχύει είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι», καταλήγει.