Skip to main content

Δυσαρέσκεια Σούλα: Ο Τσίπρας δεν αναφέρθηκε δημόσια στη σχολική στέγη

Δυσαρεστημένος ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν τοποθετήθηκε δημόσια για την ανέγερση δημοτικού σχολείου.

Τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη δεν αναφέρθηκε δημόσια στο θέμα της σχολικής στέγης εξέφρασε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας.

«Μετά την ομιλία με πλησίασε ο πρωθυπουργός και μου είπε πως αυτά που σου έχω υποσχεθεί έχουν δρομολογηθεί», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96,5 ο κ. Σούλας.

Όπως είπε ο ίδιος, ο Αλέξης Τσίπρας τον ενημέρωσε ότι η μελέτη για το 25ο Δημοτικό θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017 και το κτήριο θα ανεγερθεί το 2018. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών.

Κατά τον ίδιο, ο δήμος έχει εντάξει την ανέγερση του 24ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής στο ΕΣΠΑ. Ο κ. Σούλας ωστόσο υπογραμμίζει ότι αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα της σχολικής στέγης. καθώς η περιοχή χρειάζεται τουλάχιστον 10 - 12 σχολεία.

Αναφορικά με το ζήτημα της δυσοσμίας, ανέφερε: «έχει γίνει σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εργαστηρίου Χημείας ΑΠΘ, προκειμένου να γίνουν κατάλληλοι έλεγχοι για το θέμα της δυσοσμίας. Προς το παρόν το φαινόμενο δεν είναι έντονο». Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ότι μέσα στο 2017 το ΑΠΘ θα αποφανθεί για τα αίτια του φαινομένου.