Skip to main content

Διπρόσωπος αλλά νικητής ο ΠΑΟΚ, 2-1 την Ξάνθη στην Τούμπα (video)

Ο Δικέφαλος παρουσίασε δύο πρόσωπα στην αναμέτρηση με τις αλλαγές του Λουτσέσκου και ιδίως τον Μπίσεσβαρ να υπογράφουν την ανατροπή

Τη νίκη με 2-1 κατέκτησε ο ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης στην άδεια Τούμπα για την 28η αγωνιστική της Super League.

Ο Δικέφαλος παρουσίασε δύο πρόσωπα στην αναμέτρηση καθώς στο πρώτο ημίχρονο ήταν επιρρεπής στο λάθος χάνοντας μόλις δύο αλλά σπουδαίες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει το γκολ των Θρακιωτών όμως στο δεύτερο, οι αλλαγές του Λουτσέσκου και ιδίως αυτή του Μπίσεσβαρ έδωσαν τα απαραίτητα στοιχεία που έλειπαν στην ομάδα υπογράφοντας με γκολ αλλά και ασίστ την ασπρόμαυρη ανατροπή.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας έχοντας 58 βαθμούς ενώ ο Ολυμπιακός (ηττήθηκε με 1-0 από τον Απόλλωνα Σμύρνης) είναι τρίτος με 54.

Η Ξάνθη κυριάρχησε στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης όντας σωστά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και παράλληλα απειλητική χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης στο 8' όταν ο Κάστρο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κάνιας και σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή με τον Πασχαλάκη να πέφτει στη δεξιά του γωνία διώχνοντας σε κόρνερ.

Οι Θρακιώτες κατάφεραν να προηγηθούν στο 16΄όταν ο Κρέσπο από τα αριστερά έκανε λάθος γύρισμα της μπάλας προς τον Πασχαλάκη που προσπάθησε ανεπιτυχώς να διώξει με τον Καμαρά να κερδίζει τη μπάλα πασάροντας στον επερχόμενο Γέντρισεκ που σούταρε στην κενή εστία πετυχαίνοντας έτσι το 0-1.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη του αξιόλογη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 29' όταν ο Λημνιός έσπασε τη μπάλα στον Βιεϊρίνια στα δεξιά και αυτός σέντραρε με στόχο τον Πρίγιοβιτς που έπιασε κεφαλιά πάσα προς τον Ελ Καντουρί με τον Μαροκινό να πιάνει από το ύψος του πέναλτι καρφωτή κεφαλιά και τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει ενστικτωδώς και εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Μάλιστα, ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν στο 36΄ο Κάμπος πάσαρε στον Πρίγιοβιτς (ήταν σε θέση οφσάιντ) και αυτός σέντραρε από τα αριστερά με στόχο τον Μαουρίσιο που έπιασε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου ανήκε στους φιλοξενουμένους όταν ο Μαουρίσιο έκανε λάθος και ο Τζουρίσκοβιτς επωφελήθηκε σπάζοντας τη μπάλα στον Γέντρισεκ από τα αριστερά που εφόρμησε στην ασπρόμαυρη περιοχή αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά με στόχο να ισοφαρίσει και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να το πετύχει με την κεφαλιά του Βαρέλα στο 55΄να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς ενώ στο 56΄ο Λημνιός σέντραρε από τα αριστερά και ο Ελ Καντουρί αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι έπιασε κεφαλιά με τη μπάλα να περνά άουτ. Το κρεσέντο των ευκαιριών για τους Θεσσαλονικείς έκλεισε στο 57΄όταν ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ - βολίδα αλλά ο Σέρβος τερματοφύλακας των Θρακιωτών απέκρουσε με το δεξί χέρι σε κόρνερ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του βάζοντας στο 67΄τους Σάχοβ-Μπίσεσβαρ αντί των Κάνιας-Λημνιού και η επιλογή του αυτή τον δικαίωσε άμεσα.

Συγκεκριμένα στο 68' ο Βιεϊρίνια πάσαρε στον Σάχοβ από τα δεξιά και αυτός έβγαιλε σέντρα με στόχο τον Μπίσεσβαρ με τον τελευταίο να πιάνει -εκτός ισορροπίας- ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς ισοφαρίζοντας έτσι σε 1-1. Μάλιστα στο 74΄λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά ο Σουριναμέζος άσος όταν ο Ελ Καντουρί του πάσαρε τη μπάλα ωραία με τακουνάκι και αυτός έπιασε φαλτσαριστό σουτ στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από το αριστερό δοκάρι της εστίας.

Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ έβγαλε ξανά λαγό από το καπέλο του όταν στο 83΄πέρασε στην αναμέτρηση τον Κουλούρη και στο 85΄ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά με τον νεαρό διεθνή επιθετικό να κάνει προβολή στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης και εδώ την παρακάμερα του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Αζεβέδο (Κουλούρης 83' ), Μαουρίσιο, Κάνιας (Σάχοβ 67΄), Κάμπος, Ελ Καντουρί, Λημνιός (Μπίσεσβαρ 67΄), Πρίγιοβιτς.

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Φλίσκας, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Καμαρά, Γέντρισεκ (Μπρίτο 78΄), Τζουρίσκοβιτς (Τριάδης 62΄), Φασίδης (Μελιόπουλος 70' ), Κάστρο.