Skip to main content

Libra: Διπλάσιες ευκαιρίες για τους startupers από τα Envolve Awards

Η πρωτοβουλία του ομίλου Libra για την υποστήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Βραβεία και χρηματοδοτήσεις σε 19 νικητές.

Τα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας, ήρθαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, αλλά με το νέο τους όνομα, το Envolve, κάτω από το οποίο ενώνονται οι δράσεις του ομίλου Libra, για την υποστήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Φέτος, μετά το rebranding των Βραβείων, τo ΕnvolveGlobal δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους νέους επιχειρηματίες να κάνουν το ξεκίνημα τους στο χώρο της αγοράς και της ιδιωτικής οικονομίας, διπλασιάζοντας τον αριθμό των πιθανών νικητών των «Envolve Awards 2018» από 5 σε 10 ή ακόμη και 15, αναλόγως με την αξιολόγηση των ιδεών- προτάσεων που θα υποβληθούν.

Οι υποψήφιοι των Envolve μπορούν να αιτηθούν μέχρι 100.000 ευρώ για να υλοποιήσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο, αλλά και να λάβουν εκτός από άτοκη χρηματοδότηση, υπηρεσίες εκπαίδευσης και επιχειρηματικής καθοδήγησης για 3 έως και 5 χρόνια, καθώς ο Όμιλος δεσμεύεται για «ενεργή και συνεχόμενη εμπλοκή» στα projects που βραβεύονται.

Τους στόχους του EnvolveGlobal ανέλυσε ο διευθυντής του Envolve Greece κ. Αλέξανδρος Νούσιας κατά την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 5νθημερου ταξιδιού σε 13 πόλεις που διατηρούν αναπτυσσόμενα οικοσυστήματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Η Θεσσαλονίκη είναι ένας από τους σταθμούς του ταξιδιού «Επόμενος σταθμός: Επιχειρηματικότητα», μαζί με Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Κοζάνη, Βέροια, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ιωάννινα, Πάτρα, Καλαμάτα και Τρίπολη.

Το ταξίδι λοιπόν, είναι για να φέρει κοντά τους startupers στα Envolve καθώς τρέχει η περίοδος κατάθεσης των αιτήσεων για τα φετινά βραβεία, που άνοιξε στις 7 Μαρτίου και έχει καταληκτική ημερομηνία την 3η Μαίου 2018.

Η ιστορία των Envolve σε Eλλάδα και Αμερική.

Τα Envolve και πρώην Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας, δημιουργήθηκαν το 2012 και τα Αμερικανικά Βραβεία, το 2015. Πλέον αυτά έχουν ενωθεί κάτω από τα EnvolveGlobal.

Τα Envolve ως σήμερα, ανέδειξαν στην Ελλάδα 19 νικητές τα projects των οποίων χρηματοδοτήθηκαν με 4,77 εκατ ευρώ. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν σήμερα συνολική αξία 56 εκατ ευρώ και έχουν δημιουργήσει 1.500 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Πολλοί από αυτούς τους νικητές έχουν βγεί και εκτός Ελλάδας, αλλά όπως τόνισε ο κ. Νούσιας, προϋπόθεση για όσους εντάσσονται στα Envolve είναι, να διατηρήσουν την έδρα των εταιρειών τους στην Ελλάδα, όπως και το 80%-85% των θέσεων εργασίας που δημιουργούν.

Τα Envolve είναι ανοικτά σε όλους τους κλάδους της οικονομίας αλλά οι περισσότεροι από τους Έλληνες νικητές δραστηριοποιούνται στον κλάδο τροφίμων-ποτών, στην εκπαίδευση και στο ed-tech, στην ενέργεια, την ιατρική τεχνολογία. Το 2017, οι 5 νικητές των ελληνικών βραβείων, χρηματοδοτήθηκαν με 1,250 εκατ ευρώ. Υποψηφιότητες και νικητές, έχουν αντιστοίχιση στην κατανομή του πληθυσμού στη χώρα. Από τη Θεσσαλονίκη υπήρξαν αρκετοί φιλανίστ τα προηγούμενα χρόνια και μία νικήτρια εταιρεία, η Bubbllz, εταιρεία με αντικείμενο το μάρκετινγκ στα social media.

Τα αμερικανικά Bραβεία ανέδειξαν τα προηγούμενα δύο χρόνια 16 νικητές, που ενισχύθηκαν με 375.000 δολάρια.

O  Όμιλος Libra της οικογενείας Λογοθέτη, που δημιούργησε το 2012 τα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας, σήμερα Envolve, χρηματοδότησε αρχικά τη δράση με 5 εκατ σε βάθος 10ετίας, ποσό που αύξησε στα 7 και, κατόπι στα 10 εκατ ευρώ.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του δημάρχου Θεσσαλονίκης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Άννα Αγγελίδου, ενώ την πρωτοβουλία OKThess στο χώρο της νεοφυούς καινοτόμου επιχειρηματικότητας, παρουσίασε ο σύμβουλος του Δήμου και επικεφαλής της δράσης κ. Σίμος Μπενσασσών. Την εμπειρία της βραβευμένης Bubbllz παρουσίασε ο κ. Γ. Θρασκιάς.