Skip to main content

Διπλασιάστηκαν οι καταγγελίες στον Συμπαραστάτη του Δημότη

Πόσες καταγγελίες και για ποιους τομείς δέχθηκε ο Συμπαραστάτης του Δημότη στον δήμο Θεσσαλονίκης. Αυξημένες οι αναφορές, παρά τη... μετακόμιση.

Διπλασιάστηκαν οι καταγγελίες των πολιτών προς τον Συμπαραστάτη του Δημότη, κατά τη διάρκεια του 2016, σε σύγκριση με το 2015, παρά τη μετακόμιση του γραφείου του από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, σε κτήριο της οδού Μοναστηρίου 93Β.

Σύμφωνα με την Έκθεση του κ. Αγγελόπουλου, κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2016, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης δέχθηκε 100 έγγραφες καταγγελίες, έναντι 50 την περασμένη χρονιά. Επίσης υποβλήθηκαν πολλές προφορικές καταγγελίες, οι οποίες συχνά οδήγησαν σε επί τόπου επίλυση με τηλεφωνικές παρεμβάσεις του Γραφείου Συμπαραστάτη του Δημότη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.  

«Μετά τη μετακίνηση του γραφείο ελαχιστοποιήθηκαν οι επισκέψεις πολιτών επί τόπου προκειμένου να μου εκθέσουν το πρόβλημά τους και οι καταγγελίες φτάνουν σε εμάς σχεδόν αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Η δική μας επικοινωνία με τις υπηρεσίες γίνεται πλέον στις περισσότερες περιπτώσεις με έγγραφο, ενώ όσο το γραφείο βρισκόταν στο Δημαρχείο, υπήρχε η δυνατότητα της άμεσης επαφής και συζήτησης με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, κάτι που βοηθούσε στην γρήγορη και ευέλικτη διεκπεραίωση της καταγγελίας», σημειώνει ο κ. Αγγελόπουλος.

Οι 100 καταγγελίες, που χειρίστηκε ο Συμπαραστάτης, αφορούν σε ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων αρμοδιότητας των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι περισσότερες αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία (19), τη Διεύθυνση Προσόδων (13), τη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης του Επιχειρηματία (12), τη Βιώσιμη Κινητικότητα (9) και Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Απορριμμάτων (8).

Κάποιες από τις καταγγελίες αυτές έφτασαν στον θεσμό με παραπομπή από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με το οποίο ο Συμπαραστάτης του Δημότη είχε ξεκινήσει συνεργασία από το 2015.

Η έκθεση πεπραγμένων του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης για το 2016 θα παρουσιαστεί σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, παράλληλα με τον απολογισμό πεπραγμένων έτους 2016 της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Θεσσαλονίκης.