Skip to main content

Δίπλα στην κόρη του κηδεύτηκε ο Ένκε

Πάνω από 45.000 άνθρωποι αποχαιρέτησαν τον αγαπημένο τους τερματοφύλακα, Ρόμπερτ Ένκε, ο οποίος κηδεύτηκε σήμερα δίπλα στον τάφο της δίχρονης κόρης του.
Πάνω από 45.000 άνθρωποι βρέθηκαν στις κερκίδες του «AWD-Arena» του Ανόβερο, για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους τερματοφύλακα, Ρόμπερτ Ένκε, ο οποίος κηδεύτηκε σήμερα δίπλα στον τάφο της δίχρονης κόρης του.

Το φέρετρο τοποθετήθηκε αρχικά στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου και η συγκίνηση ήταν κάτι παραπάνω από έντονη, όταν η χήρα του Ένκε, Τερέσα, πλησιάσε με μία φίλη της. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής οι συμπαίκτες του αδικοχαμένου 32χρονου τερματοφύλακα στο Ανόβερο μετέφεραν το φέρετρο στην τελευταία του κατοικία.

«Ο Ρόμπερτ δεν θα έρθει ποτέ ξανά σε αυτό το στάδιο, το μέρος όπου κατέκτησε τις καρδιές μας. Δεν ήταν μόνο όμως η επιτυχία του που έκανε τον Ρόμπερτ Ένκε τόσο δημοφιλή, αλλά ήταν ο άνθρωπος, η προσωπικότητά του», τόνισε, βαθύτατα συγκινημένος, ο πρόεδρος του Ανόβερο, Μάρτιν Κινγκ.

Άδοξο τέλος στη ζωή του έδωσε ο 32χρονος διεθνής με τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας τερματοφύλακας την Τρίτη, όταν παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από διερχόμενο τρένο. Ο Ένκε, όπως δηλώνει η σύζυγός του Τερέσα, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, καθώς πριν από δύο χρόνια έχασε τη δίχρονη κόρη του Λάρα, η οποία έπασχε από καρδιακή ασθένεια. Τον περασμένο Μάιο η οικογένεια υιοθέτησε ένα κοριτσάκι, τη Λέιλα, ωστόσο ο 32χρονος τερματοφύλακας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το χαμό της κόρης του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ένκε άφησε την τελευταία του πνοή μόλις 200 μέτρα από το σημείο όπου βρίσκεται ο τάφος της κόρης του.