Skip to main content

Δίωξη στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια με ΠΑΣ, κίνδυνος μόνο για πρόστιμο

Η πειθαρχική δίωξη αφορά κατά πάσα πιθανότητα τον αγώνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, αφού ο λόγος δεν αποσαφηνίζεται στην ανακοίνωση της ΕΠΟ

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, για τη συμπεριφορά των οπαδών του -πιθανότατα- στα Γιάννενα, στον αγώνα με τον ΠΑΣ, ωστόσο κινδυνεύει μόνο με χρηματικό πρόστιμο βάσει του κατηγορητηρίου.

Όπως ενημέρωσε η ΕΠΟ, «ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Γεώργιος Λαΐνης, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 15 παρ. 4α, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ», προφανώς για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ (δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση).

Βάσει του κατηγορητηρίου ωστόσο οι Θεσσαλονικείς κινδυνεύουν μόνο με χρηματικό πρόστιμο, καθώς η εν λόγω παράγραφος (15, παρ. 4α) του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρει ότι:

«Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές: α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας».