Skip to main content

Δίωξη στην πρόεδρο Συμβολαιογράφων για υπεξαίρεση από πλειστηριασμούς!

Από την έρευνα προέκυψε ότι η κατηγορούμενη δεν κατέβαλε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων συνολικό χρηματικό ποσό άνω των 500.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αχιλλέας Ζήσης παρήγγειλε ποινική δίωξη για «υπεξαίρεση στην υπηρεσία», σε βάρος της προέδρου του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκη Ιωάννας Χρουσαλά -Μπιλίση. Η ποινική διαδικασία κινήθηκε ύστερα από μήνυση της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η κατηγορούμενη δεν κατέβαλε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνολικό χρηματικό ποσό άνω των 500.000 ευρώ που προερχόταν από πλειστηριασμούς περίπου 10 ακινήτων – κινητών πραγμάτων, το 2015. Επίσης δεν απέδωσε το ποσοστό που αναλογεί στη ΦΑΕ.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι συμβολαιογράφοι πρέπει να καταθέτουν τα χρήματα από τους πλειστηριασμούς, μέσα σε τρεις μέρες. Μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της, η κατηγορούμενη φέρεται ότι επέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχει έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, ο οποίος πραγματοποιεί συγκέντρωση κάθε βδομάδα κατά των πλειστηριασμών. Αποκορύφωμα ήταν η μήνυση που υπέβαλε σε βάρος δύο μελών του Συντονισμού για επεισόδια που είχαν πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.