Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Τι ισχυρίστηκε η 25χρονη που άφησε τα παιδιά στην εκκλησία

Η 25χρονη, ετεροθαλής αδελφή της 32χρονης μητέρας των δύο παιδιών, είναι ιερόδουλη και βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μας.

Ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συρροή άσκησε ο εισαγγελέας ποινικής διώξεως Χρήστος Καραγιάννης εις βάρος της 25χρονης υπηκόου Σερβίας που εγκατέλειψε τα δύο μικρά παιδιά της αδελφής της έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Καλαμαριά, χθες το μεσημέρι.

Ο εισαγγελέας παρέπεμψε την 25χρονη να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ώστε να βρεθεί υπηρεσία πρόνοιας για τη φιλοξενία των δύο παιδιών, ενός αγοριού 3,5 ετών και ενός κοριτσιού 1,5 έτους.

Η 25χρονη, ετεροθαλής αδελφή της 32χρονης μητέρας των δύο παιδιών, είναι ιερόδουλη και κατοικούσε μέχρι πρόσφατα στις Σέρρες. Όπως ισχυρίστηκε η ίδια, απολογούμενη για την εγκατάλειψη των ανήλικων, έψαχνε να βρει το Χαμόγελο του Παιδιού στον Φοίνικα Θεσσαλονίκης, αλλά, τελικά, είδε κόσμο στην εκκλησία και τα άφησε εκεί.

Η μητέρα των δύο παιδιών κρατείται στις φυλακές Θήβας καθώς παραβίασε περιοριστικούς όρους, αφού είχε συλληφθεί για κλοπή. Ο πατέρας, επίσης Σέρβος, κρατείται στις φυλακές Διαβατών και αυτός για κλοπές.

Τα δύο ανήλικα μεταφέρθηκαν χθες στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» και είναι καλά στην υγεία τους.