Skip to main content

Διούδης: Έκανα θυσία για να αγωνιστώ φέτος στον Άρη

Οι αγώνες με τον Ολυμπιακό αποτελούν κίνητρο για να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, δήλωσε ο τερματοφύλακας των κιτρινόμαυρων

Τον δικό του απολογισμό για τα πεπραγμένα του Άρη αλλά και τα δικά του ως παίκτης του συλλόγου μετά την επιστροφή του στο Κλεάνθης Βικελίδης έκανε ο Σωκράτης Διούδης παραχωρώντας συνέντευξη στην ιστοσελίδα «allaboutaris».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τερματοφύλακας των κιτρινόμαυρων:

 

«Δεν είμαστε ακόμα στα επίπεδα που θέλουμε»

Πέντε μήνες από την επιστροφή σου στον Άρη. Δικαιωμένος;

«Ακόμα είναι πολύ νωρίς, αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι έχουμε δώσει τόσα λίγα παιχνίδια. Έχουμε πολύ δρόμο για να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας και που μπορεί να φτάσει. Από το τελικό αποτέλεσμα, θα φανεί αν η επιλογή μου, ήταν σωστή ή όχι».

Πριν δύο χρόνια στο Βέλγιο, πέρυσι πρωταγωνιστής στη Super League και φέτος μία εντελώς διαφορετική εμπειρία για σένα. Σε ένα πρωτάθλημα που άργησε να ξεκινήσει και με συνεχείς αναβολές.

«Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα, η οργάνωση δεν είναι το ατού μας. Και στη Super League υπάρχουν προβλήματα, όμως όχι σε τέτοιο βαθμό. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλα τα παιδιά στην ομάδα. Δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά το να κάνεις προετοιμασία με σκοπό να αγωνιστείς μία συγκεκριμένη περίοδο και τελικά να αναγκάζεσαι επί δύο μήνες να δίνεις φιλικά, σε βγάζει εκτός προγράμματος και εκτός ρυθμού. Από εκεί και πέρα όμως, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να ανεβάζουμε συνεχώς την απόδοση μας. Να βελτιωνόμαστε κάθε Κυριακή, καθώς δεν βρισκόμαστε ακόμα στα επίπεδα που θέλουμε».

Μπορεί όπως λες ότι η ομάδα δεν βρίσκεται ακόμα στα επιθυμητά επίπεδα, αλλά τον τελευταίο μήνα παρουσιάζεται αλλαγμένη προς το καλύτερο σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν.

«Αρχίζουμε να αποκτάμε ρυθμό. Ήταν αναμενόμενο να αρχίσουμε τις νίκες και να εμφανίζουμε καλύτερο πρόσωπο. Η ποιότητα των παικτών που διαθέτουμε, έδειχνε μόνο αυτό το δρόμο. Επειδή όμως δεν μου αρέσει να κρύβομαι, θεωρώ ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Η εικόνα της ομάδας δεν είναι αυτή που περιμένουμε εμείς οι ίδιοι. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες μας. Η ομάδα είναι επιπέδου Super League. Και δεν το λέμε απλά για να το πούμε. Όλοι οι παίκτες είναι έμπειροι και με πολλές παραστάσεις. Οι περισσότεροι αγωνίζονται για πρώτη φορά στη Football League. Όλα αυτά όμως, πρέπει να τα βγάλουμε και στον αγωνιστικό χώρο. Το γεγονός ότι παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, έχει να κάνει με την ποιότητα των παικτών αλλά και τη δυναμική του αντιπάλου. Μέχρι στιγμής παίξαμε με ομάδες που δεν είναι από τις δυνατές της κατηγορίας. Για αυτό λέω ότι πρέπει να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, διότι μετά τις γιορτές μας περιμένει ένα δύσκολο πρόγραμμα. Θα παίξουμε με καλύτερες ομάδες και με ίδιους στόχους με εμάς».

«Πρόκληση οι αγώνες με τον Ολυμπιακό»

Στο Κύπελλο υπάρχει εξτρά κίνητρο;

«Οπωσδήποτε. Η αλήθεια είναι ότι στις μεταξύ μας συζητήσεις, είπαμε ότι θα θέλαμε μία πιο βατή κλήρωση, γιατί θέλουμε να προχωρήσουμε στο θεσμό. Από την άλλη, οι αγώνες με τον Ολυμπιακό αποτελούν πρόκληση για εμάς και κίνητρο για να δείξουμε σε όλους ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε τόσο μεγάλα παιχνίδια».

Είναι δύο παιχνίδια πάντως, που εντάσσονται σε έναν δύσκολο Γενάρη για εσάς.

«Κακά τα ψέματα, δεν πρέπει να αποπροσανατολιζόμαστε. Ούτε εμείς, ούτε και ο κόσμος. Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και εκεί πρέπει να δώσουμε βάση. Από εκεί και πέρα, στο Κύπελλο θα παίξουμε κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, αλλά χωρίς άγχος. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Θα πρέπει όμως να αλλάξουμε πολλά πράγματα, για να κερδίζουμε πιο εύκολα. Αυτό δεν το βλέπω μέχρι στιγμής. Το γεγονός ότι στα περισσότερα παιχνίδια έχουμε δεχθεί γκολ, μου λέει κάτι. Πόσο μάλλον όταν μένουμε πίσω στο σκορ. Είναι κάποιες λεπτομέρειες που όταν επαναλαμβάνονται, λένε κάτι. Αυτά είναι που πρέπει να κοιτάξουμε».

Δείχνει χαρακτήρα όμως το γεγονός ότι ναι μεν σε αρκετά παιχνίδια μένετε πίσω στο σκορ, αλλά αντιδράτε και φτάνετε στη νίκη. Έστω και δύσκολα κάποιες φορές.

«Είναι αλήθεια αυτό. Η ομάδα αποκτάει χαρακτήρα μέσα από τέτοια παιχνίδια. Είναι όμως και αποτέλεσμα της ποιότητας των παικτών. Απλά για να έχουμε καλύτερη συνέχεια, πρέπει να κερδίζουμε πιο εύκολα».

«Πάντα θα υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα»

Πως η ομάδα μετά το κακό ξεκίνημα της, κατάφερε να ανακάμψει; Πως ζήσατε ως ομάδα το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε πολύ νωρίς στη σεζόν;

«Όντως πολύ νωρίς... Είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν έχουμε καμία σχέση με αυτή την κατηγορία. Πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Από την άλλη όμως, όλες οι ομάδες κάνουν γκέλες. Θα υπάρχουν και τα άσχημα αποτελέσματα. Θα υπάρξουν και στο μέλλον. Και ίσως σε παιχνίδια που δεν θα το περιμένουμε. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, σε όλο τον κόσμο. Το κλίμα σε εμάς, είναι διαφορετικό. Εγώ το γνωρίζω. Ο κόσμος διψάει για επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει υπομονή, αλλά πίεση. Αυτό δεν βοηθάει την ομάδα. Δεν θα πρέπει να πανικοβαλλόμαστε, ειδικά οι παίκτες. Αλλιώς δεν μπορείς να παίξεις με άνεση. Σίγουρα βγάλαμε εγωισμό μετά τις ισοπαλίες με Καρδίτσα και Αιγινιακό. Το θετικό όμως είναι ότι στα τελευταία παιχνίδια, χωρίς να έχουμε παίξει τρομερό ποδόσφαιρο είμαστε αήττητοι. Βρισκόμαστε στις δύο πρώτες θέσεις και δεν έχουμε μεγάλες απώλειες. Εφόσον διορθώσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως ομάδα από τη νέα χρονιά, θα συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα».

Ας πάμε στα γκολ που δέχεται η ομάδα. Τα περισσότερα προκύπτουν από αντεπιθέσεις και κυρίως όταν ο Άρης αφήνει χώρους πίσω.

«Ειδικά στο γήπεδο μας, δύσκολα θα μας βρει κάποιους σε οργανωμένη άμυνα, διότι είμαστε η ομάδα που έχει την κατοχή. Οπότε ο αντίπαλος προσπαθεί να κάνει γκολ στην κόντρα. Το έχουμε δει και το έχουμε επισημάνει. Όλα τα γκολ, τα έχουμε δεχθεί έτσι. Είναι κάτι που πρέπει να λύσουμε άμεσα».

Η επίθεση πάντως, πάει καλά.

«Έχουμε μεγάλη ποιότητα. Όχι μόνο στην επίθεση αλλά σε όλες τις γραμμές. Το πρόβλημα μας στην άμυνα, δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτουμε ποιοτικές επιλογές. Απλά δεν έχουμε ακόμα την απαιτούμενη χημεία. Κάνουμε κάποια αβίαστα λάθη. Ίσως είναι και μέρος της πίεσης που δημιουργούμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας. Θέλουμε να κερδίζουμε όσο πιο εύκολα γίνεται. Οπότε κάνουμε κάποια λάθη που δεν δικαιολογούνται από την ποιότητα μας. Βέβαια και στην επίθεση, άμα δούμε τις φάσεις που κάνουμε, καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Τα λέω αυτά γιατί πιστεύω πολύ στην ομάδα μας. Βλέπω καθημερινά το ταλέντο και την ποιότητα που έχουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε, γιατί δεν μας αξίζει να κάνουμε όλα τα ματς ντέρμπι».

«Δεχόμαστε φθηνά γκολ»

Εσύ, είσαι ικανοποιημένος από τον Σωκράτη;

«Κοίταξε... Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα, γιατί δεν συμμετέχω πολύ στο παιχνίδι».

Η αλήθεια είναι ότι είσαι θεατής της περισσότερες φορές

«Αυτό. Είναι λίγες οι φάσεις στις οποίες θα χρειαστεί να επέμβω και πολλές φορές τα γκολ που έχουμε δεχθεί, είναι πανομοιότυπα. Προέρχονται από δικά μας λάθη, με αποτέλεσμα να είναι σχετικά εύκολα ή... φθηνά. Κάτι που δεν μου επιτρέπει να κάνω το κάτι παραπάνω για να βοηθήσω την ομάδα. Όπως όλη η ομάδα, έτσι και εγώ μπορώ να αποδώσω πολύ καλύτερα. Βέβαια το γεγονός ότι δεν έχουμε μεγάλες απώλειες και συνεχίζουμε αήττητοι, είναι αυτό στο οποίο θέλω να σταθώ και στο στοιχείο που θα μας δώσει κίνητρο και δύναμη για τη συνέχεια».

«Έκανα θυσία για να παίξω φέτος στον Άρη»

Ας επιστρέψουμε στο περασμένο καλοκαίρι. Προερχόσουν από μία πολύ καλή σεζόν με τον Πανιώνιο, είχες τη μισή Super League στα πόδια του, αλλά αποφάσισες με το συναίσθημα και επέλεξες τον Άρη.

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν μία καθαρά προσωπική επιλογή. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου και ποτέ δεν έχω προσπαθήσει, ειδικά στον ΑΡΗ, να γίνω αρεστός στον κόσμο για κάτι άλλο πέραν του αγωνιστικού. Αν και θα μπορούσα πολύ εύκολα να το κάνω, χωρίς να είναι ψεύτικο. Από εκεί και πέρα όμως, είναι καλό κάποια πράγματα να λέγονται, διότι πρέπει να υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός. Είναι κάποιες κινήσεις και κάποια πράγματα που δεν τα κάνει οποιοσδήποτε. Και ειδικά σε δύσκολες εποχές. Εγώ έκανα θυσία για να παίξω φέτος στον Άρη. Είχα καλύτερες οικονομικά προτάσεις από τη Super League, ενώ μην ξεχνάμε ότι είχα συμβόλαιο με την Club Brugge που αγωνίζεται στο Champions League. Διάλεξα όμως να επιστρέψω στο σπίτι μου. Να δουλέψω για να βελτιωθώ, αφού ήθελα να έχω και παιχνίδια στα πόδια μου. Σε μία ομάδα που γνωρίζω καλά και ήθελα να αγωνιστώ ξανά για αυτήν. Το γεγονός ότι βρίσκεται στη Football League, δεν μου λέει κάτι. Δεν παύει να είναι ο Άρης. Απλά ξέρουν όλοι ότι αν ήθελα μπορούσα να παίξω στη Super League. Και από τις μεγάλες ομάδες. Ήταν όμως δική μου επιλογή να έρθω εδώ. Αυτό πιστεύω λέει πολλά».

Υπήρξε κάποιος το καλοκαίρι που να σε είπε... τρελό για αυτή σου την απόφαση και ότι ενδεχομένως έκανε ένα βήμα πίσω στην καριέρα σου;

«Οι περισσότεροι... Δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε. Όπως είπες και εσύ, όταν έχω κάνει ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας μου και έχουν ενδιαφερθεί μεγάλοι σύλλογοι για μένα, το γεγονός ότι θα αγωνιστώ έστω και για μία χρονιά στη Football League, δεν το λες και πρόοδο. Παίζουν όμως ρόλο και άλλα πράγματα. Μέσα από την ομάδα και τη λειτουργία της, μπορώ να αναδειχθώ και εγώ. Έχω μεγάλες φιλοδοξίες. Στόχος μου δεν είναι να μείνω μια ζωή στη Football League. Έχω μεγάλες βλέψεις και θέλω με τον Άρη να πετύχουμε τα πράγματα που ονειρεύομαι».

Για αυτό και υπέγραψες τριετές συμβόλαιο να φανταστώ.

«Ναι. Δεν θα υπήρχε νόημα να υπογράψω για έναν χρόνο. Η ουσία σε μία συνεργασία, είναι οι δύο πλευρές να βοηθήσουν η μία την άλλη. Αν υπέγραφα για έναν χρόνο θα βοηθούσα την ομάδα, αλλά δεν θα ήθελα να φύγω. Θέλω να πετύχουμε τα πράγματα που ονειρεύομαι εγώ αλλά και ο κόσμος».

Στην πρώτη του θητεία, ο Άρης πάλευε να μείνει στην κατηγορία. Τώρα προσπαθεί να επανέλθει. Γενικά είσαι μαθημένος στα δύσκολα, αν και μόλις 23 ετών.

«Σίγουρα... Και ξέρω πως λειτουργεί η ομάδα. Μπορεί να είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση, που ελπίζω να είναι η τελευταία, αλλά μην ξεχνάμε ότι διανύουμε μία περίοδο αναγέννησης. Έχουμε όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσουμε και να επανέλθουμε εκεί που μας αξίζει, με πολύ καλύτερες συνθήκες από τα προηγούμενα χρόνια».

«Αν επαναλάβεις τα λάθη σου, είσαι άξιος της μοίρας σου»

Ήρθε η ώρα για τον Άρη να μάθει από τα λάθη του;

«Ξεκάθαρα. Για αυτό γίνονται. Έτσι ώστε να μαθαίνεις μέσα από αυτά και να βελτιώνεσαι. Αν τα επαναλάβεις, είσαι άξιος της μοίρας σου. Πρέπει πάντα να βελτιωνόμαστε ατομικά και ως σύλλογος. Έγιναν αρκετά λάθη τα τελευταία χρόνια. Μπορώ να καταλάβω τον κόσμο που είναι απαιτητικός και δεν έχει την υπομονή που χρειάζεται μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει και να «χτίσει» κάτι. Ναι μεν πρέπει να επανέλθουμε άμεσα, αλλά θέλουμε να «χτίσουμε» πράγματα για το μέλλον και γερές βάσεις. Ο κόσμος απαιτεί πράγματα άμεσα, όμως πρέπει να καταλάβει ότι η στήριξη πρέπει να είναι συνεχής. Σε μεγάλο βαθμό τον έχουμε κοντά μας και τον ευχαριστούμε για αυτό. Τους χρειαζόμαστε δίπλα μας. Από εκεί και πέρας ο καθένας μπορεί να κρίνει τον κάθε παίκτη και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα».

Η αναγέννηση για την οποία έκανες λόγο, βαδίζει σε σωστό μονοπάτι; Εντός αλλά και εκτός γηπέδου.

«Κοίταξε... Ότι υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν. Στο αγωνιστικό σκέλος, έχουμε φτιάξει μία ομάδα που απαρτίζεται από πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, που ακόμα βλέπουμε ότι δεν αποδίδει όπως μπορεί. Έχουμε πολλά πράγματα ακόμα για να δώσουμε. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο. Στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, βλέπουμε μία μεγάλη προσπάθεια. Η διοίκηση προσπαθεί να είναι κοντά μας, όσο καλύτερα μπορεί. Σίγουρα στις εποχές μου ζούμε, υπάρχουν προβλήματα, όπως σε κάθε δουλειά άλλωστε. Η διοίκηση αναγνωρίζει το γεγονός ότι είμαστε κοντά της και δείχνουμε υπομονή μαζί με πνεύμα συνεργασίας».

«Όποιος πίστευε ότι θα ήταν εύκολο διαψεύδεται»

Η άνοδος θα έρθει εύκολα;

«Πως το βλέπεις εσύ; Έρχονται εύκολα οι νίκες; (σ.σ. γέλια). Δεν νομίζω... Ακόμα και ο τελευταίος φίλαθλος που πίστευε ότι λόγω ονόματος θα είναι μία εύκολη ιστορία, διαψεύδεται . Κάθε παιχνίδι, είναι τελικός».

Ξέρεις γιατί στο λέω; Πολλοί λένε ότι μόνο τη φανέλα αν πετάξεις, θα πάρεις το παιχνίδι. Αυτές οι εποχές όμως, μάλλον έχουν παρέλθει. Πρέπει να μοχθήσεις μέσα στο γήπεδο

«Το είδαμε και με τα Χανιά. Ήταν το τέλειο παράδειγμα για αυτό που συζητάμε. Παίζαμε με μία ομάδα που φάνηκε πολύ σκληρή παρόλο που βρίσκεται χαμηλά. Όλοι περίμεναν κάτι πιο εύκολο. Αυτό λειτούργησε αρνητικά και σε εμάς. Μπήκαμε με κάποια χαλαρότητα, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και δεν είχαμε το πάθος ή τη διάθεση άλλων αγώνων. Έτσι αναγκαστήκαμε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο για να σώσουμε ότι δεν κάναμε από την αρχή. Οπότε αυτό είναι ένα κομμάτι που πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι χωρίς κανένα ίχνος υποτίμησης και να... τελειώνουμε τον αντίπαλο».

Ακόμα και στα δύσκολα όμως, βλέπουμε ότι είστε ομάδα. Υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα.

«Είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Σε μία ποδοσφαιρική ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, αυτό πρέπει να υπάρχει. Περνάμε πολλές ώρες μαζί καθημερινά. Υπάρχει το κλίμα που ήθελα να δω. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε. Όλοι μαζί, αγαπημένοι».

«Άξιζα πέρσι μια ευκαιρία στην Εθνική»

Κεφάλαιο Εθνική. Όταν η ΑΕΚ ήταν στη Football League, είδαμε τον Μάνταλο να είναι στις κλήσεις του τότε ομοσπονδιακού τεχνικού. Εσύ τώρα, δεν είσαι. Το αντιμετωπίζεις με πικρία ή σε πεισμώνει για να δουλέψεις κι άλλο;

«Είναι ο μεγάλος μου στόχος. Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και θεωρώ ότι μπορώ να αγωνιστώ κάποια στιγμή στην Εθνική Ομάδα. Αυτό όμως θέλει υπομονή, χρόνο και καθημερινή δουλειά. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βελτιώνομαι και μέσα από τις εμφανίσεις μου με τον ΑΡΗ, κάποια στιγμή να βρεθώ στις κλήσεις της Εθνικής. Φέτος είναι δύσκολο. Δεν έχω πικρία, απλά πιστεύω ότι ίσως άξιζα μία κλήση πέρυσι, με τις εμφανίσεις μου στον Πανιώνιο. Αυτή δεν ήρθε, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα φυσικά. Οι άνθρωποι που κάνουν τις επιλογές, είναι εκεί για κάποιο λόγο. Αυτοί έχουν την ευθύνη και προσπαθούν να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για την ομάδα».

«Έχει όλα τα φόντα να πετύχει ο Ουζουνίδης»

Πως βλέπεις μέχρι στιγμής τη Super League;

«Το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι. Υπάρχουν πολλές ομάδες που είναι κοντά σε βαθμούς και ποιότητα. Όπως πέρυσι ο Πανιώνιος αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη, φέτος θα υπάρξει κάποια άλλη ομάδα που θα κάνει κάτι ανάλογο. Και ο Πανιώνιος όμως συνεχίζει να είναι ψηλά. Δεν ήταν... πυροτέχνημα η περσινή χρονιά. Πιστεύω θα τα πάει πολύ καλά μέχρι το τέλος».

Η πρόσληψη Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό, ήταν μία δικαίωση για τον ίδιο; Στο λέω γιατί δουλέψατε μαζί πέρυσι στον Πανιώνιο και παρουσιάσατε πολύ καλό έργο.

«Οπωσδήποτε. Όταν παίρνεις μία ομάδα που την έχεις σώσει ουσιαστικά την τελευταία αγωνιστική και την επόμενη σεζόν τη βάζεις μέσα στην πεντάδα με έντεκα Έλληνες παίκτες, είναι μεγάλο κατόρθωμα που ανήκει σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή. Ο κόουτς έδειξε έργο, ανέδειξε παίκτες, έβγαλε μία ομάδα από την αφάνεια των τελευταίων ετών και έδωσε το δικαίωμα στον κόσμο του Πανιωνίου να ονειρεύεται μεγάλες πορείες. Αξίζει όλο το ντόρο που έγινε για το όνομα του και τη μεγάλη ευκαιρία που του δόθηκε. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Έχει όλα τα φόντα για να πετύχει».

«Οι ακαδημίες είναι το μέλλον για κάθε ομάδα»

Επιστρέφοντας στον Άρη, είσαι ένα παιδί που προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας. Οι ακαδημίες, είναι το μέλλον για την ομάδα;

«Είναι για κάθε ομάδα που θέλει να βάζει βάσεις και να ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε οργάνωση. Εφόσον όμως επιστρέφουμε σε επαγγελματικά πρότυπα, οι υπεύθυνοι πρέπει να κοιτάξουν και αυτό το κομμάτι. Η τελευταία καλή... φουρνιά, ήταν η δική μου. Και βγήκαν παίκτες που παίζουν σε υψηλό επίπεδο, όπως έκανα και εγώ. Βοηθήσαμε την ομάδα οικονομικά αλλά και αγωνιστικά».

Εσύ ήσουν και από τους τυχερούς που πρόλαβαν τον Στέφανο Γιώρη

«Ήταν 24 ώρες κοντά μας. Χαρήκαμε που τον κάναμε περήφανο τότε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν κάτι που το ήθελε πολύ. Ήταν η ψυχή της ομάδας και εύχομαι να υπάρξουν ξανά στην ομάδα άνθρωποι με το δικό του πάθος».

Μία δική σου ευχή για τις γιορτές και το 2017 που έρχεται;

«Καλά Χριστούγεννα να ευχηθώ σε όλους. Καλή χρονιά, με υγεία. Εύχομαι να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων και με τη νέα χρονιά να επανέλθουμε εκεί που μας αξίζει. Θέλω να ζητήσω αγάπη για την ομάδα, υπομονή και στήριξη. Είναι το μόνο που μπορεί να κάνε ο κόσμος για την ομάδα».